Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

(NEVER MIND THE) STARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

pop, synthi

Online

Officiële website

Pseudoniemen

STRFCKR

(Never Mind The) Stars

(Never Mind The) Stars is de elektronisch popband van de in Amsterdam woonachtige Britse producer en multi-instrumentalist AKA Simon Little. De band komt voort uit het electro/disco/punk/pop project STRFCKR (2003-2009). De la Nuit vermengt rock met electro, een combinatie die in de media wordt gedoopt tot rock'n'rave. STRFCKR presenteert zich ...
Volledige biografie...

Bezetting

Adam Bar-Pereg   gitaar, zang
Dimitri Veltkamp   basgitaar
Jimmy van den Nieuwenhuizen   drums
Simon Gitsels   toetsinstrumenten
Clemens Blacquière   gitaar

Biografie (Never Mind The) Stars

(Never Mind The) Stars is de elektronisch popband van de in Amsterdam woonachtige Britse producer en multi-instrumentalist AKA Simon Little. De band komt voort uit het electro/disco/punk/pop project STRFCKR (2003-2009). De la Nuit vermengt rock met electro, een combinatie die in de media wordt gedoopt tot rock'n'rave. STRFCKR presenteert zich in het begin als band met zangeres Star, toetsenisten Danyell Rockwell en Oslo Hilton en gitarist Mr Hotrod. Tijdens het optreden in Paradiso in januari 2009 wordt de groep versterkt bassist Dimitri Veltkamp (Funky Stuff, The Scene, Loïs Lane), drummer Jimmy van Nieuwenhuizen (Rooom, Rigby, Yes-R) en toetsenist Simon Gitsels (o.a. Solo, Dennis, Alain Clark, Mathilde Santing). Omdat Britse radio-dj's STRFCKR niet mogen uitspreken, wordt de bandnaam veranderd in (Never Mind The) Stars. Simon Little omschrijft het geheel door hem zelf ingespeelde album Aeroplane (mei 2010) als zowel commercieel als 'left-of-centre'. De single We Don't Care About The Music wordt gebruikt in een bioscoopreclame van Ben & Jerry's en levert de band op Radio 3FM de verkiezing tot Serious Talent op. Op het tweede album Death Of Hype (september 2011) maakt AKA Simon Little een autobiografische reis langs muzikale invloeden als glamrock, Prince, Kate Bush, The Beatles, Trevor Horn en Rick Rubin, met bijdragen van onder anderen The Souldiers, Bertolf, Dennis, DJ The Scumfrog en de Londense zangeres Sam Obernik. Het derde album The Light (2013) bevat gastbijdragen van ruim 30 muzikanten met onder meer Hans Dagelet, het Fuse String Quartet en leden uit de Amsterdam Klezmer Band en het Willem Breuker Collectief.

Discografie (Never Mind The) Stars

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video (Never Mind The) Stars

Video (Never Mind The) Stars

Never Mind The Stars - I ...
Never Mind The Stars - I need You Now (official video)
(Never mind the) Stars - ...
(Never mind the) Stars - There was a Time
(Never mind the) Stars - ...
(Never mind the) Stars - Scratch My Back
Never (Mind The)Stars - F...
Never (Mind The)Stars - France - official video
(never mind the) Stars - ...
(never mind the) Stars - Holiday - the song
Ben & Jerry's Dutch Comme...
Ben & Jerry's Dutch Commercial featuring (Never mind the) Stars
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Never Mind The Stars - I need You Now (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer