Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

4WALLS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

4Walls

Periode

1995 - heden

Genre

avant-garde

Pseudoniemen

Roof

4Walls

Internationaal improvisatie-kwartet met ondermeer Ex-bassist Luc. Speelt de eerste jaren onder de naam Roof, maar die naam wordt gewijzigd na het plotselinge overlijden van de Amerikaanse cellist Tom Cora. Pianist Veryan Weston is zijn vervanger. Op het album Which Side Are You On laat de groep zich minder leiden door ...
Volledige biografie...

Bezetting

Veryan Weston   piano
Michael Vatcher   drums
Phil Minton   zang
Luc Klaasen   basgitaar

Overige muzikanten

Tom Cora   cello

Genoemd in de biografie van

1998   Fernando Lameirinhas
2001   The Ex

Biografie 4Walls

Internationaal improvisatie-kwartet met ondermeer Ex-bassist Luc. Speelt de eerste jaren onder de naam Roof, maar die naam wordt gewijzigd na het plotselinge overlijden van de Amerikaanse cellist Tom Cora. Pianist Veryan Weston is zijn vervanger. Op het album Which Side Are You On laat de groep zich minder leiden door improvisatie dan op eerdere platen.

Discografie 4Walls

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 4Walls

Audio/Video 4Walls

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer