Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANNA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - 2005

ANNA

ANNA is zangeres Anneriek van Dorst. Ze begint haar carrière eind jaren tachtig in Parijs waar ze in nachtclubs nummers zingt van Ricky Lee Jones en Billie Holiday. In Nederland zingt ze in de bands Some Like It Hot, Bob Color en haar eigen bands Ann's Men en Go Down ...
Volledige biografie...

Bezetting

Anneriek van Dorst   zang
André Duet   gitaar

Genoemd in de biografie van

2005   The Bob Color

Biografie ANNA

ANNA is zangeres Anneriek van Dorst. Ze begint haar carrière eind jaren tachtig in Parijs waar ze in nachtclubs nummers zingt van Ricky Lee Jones en Billie Holiday. In Nederland zingt ze in de bands Some Like It Hot, Bob Color en haar eigen bands Ann's Men en Go Down Moses. In januari 2000 wint Van Dorst de publieksprijs van de Alliance Francaise. In 2001 noemde de Music Maker Anneriek een opvallende, zangeres met een uitstekende strot. Samen met gitarist André Duet (ex-Swinging Soul Machine) brengt ze in 2001 een album uit met opnamen uit de periode 1996-2000. Vanaf 2005 maakt ze enkele jaren deel uit van de rhythm and bluesgroep Treat (later: Hifi Apartment).

Discografie ANNA

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video ANNA

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer