Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALDEN TYRELL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alden Tyrell

Genre

disco, DJ, electro, elektronica, producer

Online

Facebook

Pseudoniemen

A Visitor From Another Meaning, Frustrated Funk, Partisan Midi

Alden Tyrell

Alden Tyrell is een Rotterdamse muzikant die midden jaren tachtig begint met het produceren van rauwe hiphop en electro. Vernoemd naar een personage uit de sciencefictionfilm Blade Runner.
Volledige biografie...

Instrumenten

elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

1996   Unit Moebius
2005   Like A Tim

Biografie Alden Tyrell

Alden Tyrell is een Rotterdamse muzikant die midden jaren tachtig begint met het produceren van rauwe hiphop en electro. Vernoemd naar een personage uit de sciencefictionfilm Blade Runner.

In bezetting van

E.O.G   elektronica, producer

1999 - 2004

De mixen van Alden Tyrell (echte naam: Martijn Hoogendijk) zijn ondermeer te horen in het radioprogramma Soul Show van Ferry Maat. Hij maakt een remix van de underground electrohit Space Invaders Are Smoking Grass van I-f. Hij levert ook bijdragen tijdens liveshows van I-f en Parallax Corporation. De discosingle Love Explosion uit 1999 levert de muzikant veel positieve response op bij pers en publiek. Het nummer belandt op vele internationale compilaties waaronder de mixplaat Infekted By Dr Lektroluv (2003). Andere tracks zijn terug te vinden op ondermeer Dave Clarke's World Service Mix Album en de compilatie Mixed Up In The Hague. Tyrell maakt remixen voor onder meer Unit 4 (Bodydub), Jollymusic en Quick & Brite. De producer verzorgt de mastering van alle releases op de labels Clone en DUB. Hij brengt ook muziek uit onder de namen A Visitor From Another Meaning, Partisan Midi en Frustrated Funk. Daarnaast vormt hij samen met Richard Barendrecht de helft van het duo E.O.G.

E.O.G I-f

2005

Met de track Disco Lunar Module (U4ria's Superdunkel Remix) staat Alden Tyrell op de Belgische compilatie Dr. Lektroluv Presents Elektrik Planet. De B-kant van de 12" Disco Lunar Module Rmx/Other Worlds Robots is geschreven door Mario Flores en geremixt door Prins Thomas (Thomas M. Hermansen) samen met de Noor Hans-Peter Lindstrøm. De remixen van Disco Lunar Module op de 12" uitgebracht door het label Mogs zijn van Unit 4. Tyrell verzorgt de vocalen in het nummer Gangster Boogie op de EP The Heat Is On Your Ears van Like A Tim.

Like A Tim

2006

Alden Tyrell Het album Times Like These is een compilatie van de laatste 12"-EP's van Alden Tyrell.

2012 - 2013

Alden Tyrell werkt samen met verschillende collega-producers. Hij maakt diverse remixen samen met Serge (Serge Verschuur) voor het label Clone en brengt samen met hem de EP House Countdown uit. Luv Thang is een 12" met producer Gerd en vocalist Jessy Allen op Gerds label 4 Lux. Tyrells soloproductie Touch The Sky bevat zang van Mike Dunn.

Gerd

Discografie Alden Tyrell

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alden Tyrell

Audio/Video Alden Tyrell

Video Alden Tyrell

Alden Tyrell - Knockers
Alden Tyrell - Knockers
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Alden Tyrell - Knockers

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer