Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANNEMIEKE KOELEWIJN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Annemieke Koelewijn in 2004

Periode

2002 - heden

Genre

gospel, Nederlandstalig, zang

Online

Website

Annemieke Koelewijn

Annemieke Koelewijn is dichteres en zangeres van Nederlandstalige gospel. Ze is in het gospelcircuit een bekend uitvoerend artiest en treedt onder meer op met Kees Kraayenoord, Gerald Troost en Ralph van Manen. Met Van Manen als producer neemt ze in 2003 haar debuutalbum Toen Kwam De Morgen op. In 2005 ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Annemieke Koelewijn

Annemieke Koelewijn is dichteres en zangeres van Nederlandstalige gospel. Ze is in het gospelcircuit een bekend uitvoerend artiest en treedt onder meer op met Kees Kraayenoord, Gerald Troost en Ralph van Manen. Met Van Manen als producer neemt ze in 2003 haar debuutalbum Toen Kwam De Morgen op. In 2005 behaalt ze met haar tweede album De Hoofdweg de eerste plaats van de Gospel Top 100.

2002 - 2003

Annemieke Koelewijn haalt inspiratie en kracht uit haar geloof in God. De basis van haar muzikantenbestaan wordt gelegd op een psychische afdeling in het ziekenhuis, waar ze, na enkele zware jaren aan de zijde van haar ernstig zieke echtgenoot, vanwege overspannenheid is opgenomen. Als haar een gitaar achterlaat, speelt Koelewijn het liedje Als Je 's Avonds Verlangt Naar De Nacht van Elly en Rikkert uit en ontdekt ze wat muziek voor haar en anderen kan betekenen. Met hernieuwde kracht gaat ze op zangles, schrijft ze een eerste dichtenbundel en maakt ze deel uit van het Holland Jongerenkoor onder leiding van Remco Hakkert. Koelewijn neemt op 16 oktober 2002 vier liedjes op in de Nederlands Hervormde Kerk te Bunschoten. Van de cd worden in Bunschoten-Spakenburg ruim 300 exemplaren verkocht. Haar debuutalbum Toen Kwam De Morgen komt in oktober 2003 uit bij het label Ecovata. De cd zorgt ervoor dat de gospelzangeres landelijk optredens krijgt aangeboden. Tijdens een optreden met het Holland Jongerenkoor ontmoet ze zanger Gerald Troost die haar in contact brengt met Ralph van Manen.

Elly & Rikkert Gerald Troost Ralph van Manen

2004 - 2009

Annemieke Koelewijn in 2004 Onder hoede van Ralph van Manen werkt Annemieke Koelewijn aan het tweede album De Hoofdweg. De zangeres speelt met haar band in kerken en op podia en grote gospelfestivals. Ze deelt daarbij het podium met grote Nederlandse gospelartiesten als Ralph van Manen, Kees Kraayenoord en Gerald Troost. Daarnaast geeft ze regelmatig benefietconcerten voor diverse goede doelen. Vanaf april 2005 is de zangeres ambassadeur van World Vision, een christelijk geïnspireerde ontwikkelingsorganisatie die kinderen en hun families helpt zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging. De Hoofdweg behaalt de eerste plaats van de Gospel Top 100. Voor haar derde cd Verfrist (2008) schrijft Annemieke Koelewijn bijna alle teksten zelf. De plaat is opgedragen aan haar overleden vader en de liedjes gaan over de strijd die een christen kan hebben in het leven en de troost die God daarin geeft. Ralph van Manen is opnieuw verantwoordelijk voor de productie van de zeven Nederlandstalige luister- en aanbiddingsliedjes. Op de Engelstalige bonustrack Jesus Take The Wheel zingt Koelewijn een duet met haar 12-jarige nichtje Rebecca de Graaf.

Discografie Annemieke Koelewijn

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Annemieke Koelewijn

Audio/Video Annemieke Koelewijn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer