Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

APPELLATION CONTROLEE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1996

Genre

avant-garde, instrumentaal

Appellation Contrôlée

Appellation Contrôlée is een trio uit Nijmegen dat sinds 1985 optreedt. De groep speelt hedendaagse muziek op instrumenten die een link leggen naar oude en traditionele muziek. De gebruikte instrumenten zijn elektro-akoestische reconstructies van oude voorbeelden – elektronica maakt dan ook een integraal bestanddeel uit van de muziek. Appellation Contrôlée ...
Volledige biografie...

Bezetting

Servais Haanen   accordeon
René Meeuws   draailier
Gaby Schreiner   draailier

Biografie Appellation Contrôlée

Appellation Contrôlée is een trio uit Nijmegen dat sinds 1985 optreedt. De groep speelt hedendaagse muziek op instrumenten die een link leggen naar oude en traditionele muziek. De gebruikte instrumenten zijn elektro-akoestische reconstructies van oude voorbeelden – elektronica maakt dan ook een integraal bestanddeel uit van de muziek. Appellation Contrôlée speelt arrangementen van bestaande werken. Zo staan bijvoorbeeld op het jubileumalbum Tíz (Hongaars voor 'tien') composities van onder anderen Penguin Café Orchestra, Willem Breuker, Erik Satie, Laurie Anderson en Blaine L. Reininger (Tuxedomoon). Het trio treedt op in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Draailierspelers René Meeuws en Gaby Schreiner vormen later een duo dat oorspronkelijke Franse Barokmuziek uitvoert. Harmonicaspeler Servais Haanen brengt in 2007 het soloalbum Cataract uit.

Discografie Appellation Contrôlée

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Appellation Contrôlée

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer