Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

APRIL SHOWER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1969 - 1973

Genre

country

April Shower

April Shower bestaat uit zangeres Heddy Affolter en gitarist en voormalige Schipholmedewerker Gert Balke. Het duo wordt in 1969 op een talentenjacht ontdekt door Herman van Veen. De single Railroad Song wordt in 1971 een bescheiden hit. In 1972 doet April Shower een tournee door Canada, de Verenigde Staten en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gert Balke   gitaar, zang
Heddy Lester   zang

Genoemd in de biografie van

1950   Heddy Lester

Biografie April Shower

April Shower bestaat uit zangeres Heddy Affolter en gitarist en voormalige Schipholmedewerker Gert Balke. Het duo wordt in 1969 op een talentenjacht ontdekt door Herman van Veen. De single Railroad Song wordt in 1971 een bescheiden hit. In 1972 doet April Shower een tournee door Canada, de Verenigde Staten en Mexico. De single Danny's Song (1973), een bewerking van een liedje van The Carpenters, wordt in Londen opgenomen met het orkest van Norrie Paramor (1913-1979). Vanaf 1974 gaat Affolter solo verder onder de naam Heddy Lester. In 1977 vertegenwoordigt ze Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het liedje De Mallemolen.

Discografie April Shower

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video April Shower

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer