Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARTHUR ADAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Arthur Adam in 2010

Periode

2007 - heden

Genre

pop, singer-songwriter

Online

Officiële website

Arthur Adam

Singer/songwriter Arthur Adam (Arthur ten Cate) maakt melancholieke, akoestische Engelstalige liedjes die in de muziekpers vergeleken worden met het werk van o.a. Damien Rice, Sufjan Stevens en Jeff Buckley. Hij maakt deel uit van de Amsterdamse bands The White Broncos (album Room in 2001, opgeheven in 2004) en Mist (tot ...
Volledige biografie...

Bezetting

Arthur ten Cate   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Stefan Vidal-Schneider   achtergrondzang, drums
Tim van Doorn   achtergrondzang, basgitaar, gitaar, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1998   Joep Pelt
2007   Mist
2009   Joep Pelt
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Arthur Adam

Singer/songwriter Arthur Adam (Arthur ten Cate) maakt melancholieke, akoestische Engelstalige liedjes die in de muziekpers vergeleken worden met het werk van o.a. Damien Rice, Sufjan Stevens en Jeff Buckley. Hij maakt deel uit van de Amsterdamse bands The White Broncos (album Room in 2001, opgeheven in 2004) en Mist (tot mei 2007) en speelt mee op bas in de band van Joep Pelt. Na zijn debuutalbum Shhh… (2006) brengt hij eind 2007 een album uit in het kader van het project In A Cabin With, in zes dagen opgenomen in een houten huis op het Zweedse platteland. Hij treedt ook op met het trio The New. Eind maart 2009 is Arthur Adam winnaar van de landelijke songschrijverswedstrijd Dutch Delight. Het album Awake (april 2010) is geproduceerd door Guido Aalbers (o.a. Bertolf en Miss Montreal). In 2012 tourt hij als gitarist mee met de band Minus The Tiger en speelt daarmee in maart onder meer in Canada. Het derde soloalbum Pulse (2012) gaat over de ‘ontmoeting met de afgrond’, maar ook over het hervinden van vreugde in het leven. De cd is opgenomen in Adams eigen thuisstudio in Glanerbrug en verschijnt exclusief als onderdeel van het muziektijdschrift The Music Whisperer. Adam presenteert het album tijdens Crossing Border 2012 met nieuwe bandleden Tim van Doorn (Clueless) en Duitser Stefan Vidal-Schneider.

Discografie Arthur Adam

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arthur Adam

Audio/Video Arthur Adam

Video Arthur Adam

Arthur Adam - Pulse (Offi...
Arthur Adam - Pulse (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Arthur Adam - Pulse (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer