Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BART CONSTANT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bart Constant in 2011

Periode

2011 - heden

Genre

singer-songwriter

Online

Officiƫle website

Bart Constant

Bart Constant is het alter ego van de in Berlijn wonende Rutger Hoedemaekers, voorheen actief onder de naam About en in die hoedanigheid nauw betrokken bij platen en optredens van het trio Voicst. Bart Constant stelt zich in maart 2011 via zijn website voor aan het publiek met het nummer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rutger Hoedemaekers   toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1988   Thomas Azier
2011   About
2011   Solo

Biografie Bart Constant

Bart Constant is het alter ego van de in Berlijn wonende Rutger Hoedemaekers, voorheen actief onder de naam About en in die hoedanigheid nauw betrokken bij platen en optredens van het trio Voicst. Bart Constant stelt zich in maart 2011 via zijn website voor aan het publiek met het nummer Do Better, een sober gearrangeerd pianolied in samenwerking met de Amerikaanse pianist en componist Dustin O'Halloran. Bij het lied hoort een ruim zeven minuten durende film, geregisseerd door Mirka Duijn en met naast actrice Liv Knoche een rol voor Olivier Tuinier (o.a. Het Zakmes, De Kleine Blonde Dood en De Tasjesdief), ook bekend als DJ O Boogie. De film wint in september 2011 de prijs voor Beste Videoclip op het Nederlands Film Festival. Op 14 januari 2012, een dag na het verschijnen van het debuutalbum Tell Yourself Whatever You Have To, doet Bart Constant op Noorderslag in Groningen zijn eerste optreden in Nederland. Bart Constant is als producer en componist betrokken bij de EP Stop Heart (2012) van de in Amsterdam woonachtige zangeres Sumera, deelneemster aan X-Factor in 2010.

Discografie Bart Constant

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bart Constant

Audio/Video Bart Constant

Video Bart Constant

Bart Constant - The album...
Bart Constant - The album cover is dead. Long live the album cover.
Bart Constant - "Do Bette...
Bart Constant - "Do Better" (w. Dustin O'Halloran)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bart Constant - The album cover is dead. Long live the album cover.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer