Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BASCO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - 1999

Basco

René ter Horst en Gaston Steenkist alias DJ Jark en Dj Dobre (alias The Good Men alias nog een hele reeks andere namen) werken onder de naam Basco wanneer ze triphop en big beat getinte muziek produceren. Sommige van hun Basco-producties worden ook opgepikt door Engelse (Deconstruction) en Amerikaanse (Sm:)e) ...
Volledige biografie...

Bezetting

René Ter Horst   producer
Iwan Van Amersfoort   rap
Zapp   sampler
Gaston Steenkist   producer
P-trick   zang

Overige muzikanten

Llewy Is Sel   zang
50/50 (2)   zang
Anouk (2)   zang
Mr Tube   zang

Genoemd in de biografie van

1991   Chocolate Puma
1992   Jamez
1992   René et Gaston
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Basco

René ter Horst en Gaston Steenkist alias DJ Jark en Dj Dobre (alias The Good Men alias nog een hele reeks andere namen) werken onder de naam Basco wanneer ze triphop en big beat getinte muziek produceren. Sommige van hun Basco-producties worden ook opgepikt door Engelse (Deconstruction) en Amerikaanse (Sm:)e) labels.

1996

Hoewel er in '94 en '95 ook al Basco releases verschijnen, maakt de 1996 release The Beat Is Over pas veel los rond Basco. Het nummer verschijnt tevens in Engeland en Amerika en wordt gebruikt in een tv-reclame van KPN voor mobiel telefoneren.

1997

In Amerika verschijnt Basco op het New Yorkse Sm:)e label (Nuff Beats EP), waar het wordt omschreven als het Nederlandse antwoord op de Chemical Brothers. Ze verwerken hun invloeden van vroegere funkacts als Parliament en Sylvester in futuristische electronische muziek.

1998

Basco is een van de negen genomineerde bands voor de Heineken Crossover Award, samen met ondermeer Head First, Nicotine, Postmen en U-Gene & Oh-Jay. Postmen wint dat jaar.

1999

Na een jaar op de plank te hebben gelegen, verschijnt het debuutalbum High Involvement, met gastbijdragen van diverse rappers en zangers. Het album wordt geroemd om zijn vette dansbeats en de heldere krachtige sound, maar het blijkt tevens het - voorlopige - afscheidsalbum, want de producers verleggen hun aandacht daarna naar Jark Prongo.

Jark Prongo

Discografie Basco

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Basco

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer