Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BINGO TRAPPERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bingo Trappers

Periode

1995 - heden

Genre

lo-fi

Online

Officiële website

Bingo Trappers

Bingo Trappers is een band uit Amsterdam opgericht door Waldemar Noë en Wim Elzinga. De muziek is combinatie van lo-fi, country en psychedelica. De groep heeft meer aanzien in met name de Amerikaanse undergroundscene dan in Nederland. Vandaar dat platen en compilatiebijdragen voornamelijk op Amerikaanse labels als Shrimper en Animal ...
Volledige biografie...

Bezetting

Wim Elzinga   basgitaar, drums, pedalsteel
Waldemar Noë   gitaar, zang
Sander Patelski   drums, zang

Overige muzikanten

Esther Eij   basgitaar, zang
Freek Musbach   draaitafels, gitaar
Jan Schenk   basgitaar
Leen den Braber   drums
Henk Jonkers   basgitaar, drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1997   Soft Parade
1998   Arling & Cameron
2003   Flemming
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bingo Trappers

Bingo Trappers is een band uit Amsterdam opgericht door Waldemar Noë en Wim Elzinga. De muziek is combinatie van lo-fi, country en psychedelica. De groep heeft meer aanzien in met name de Amerikaanse undergroundscene dan in Nederland. Vandaar dat platen en compilatiebijdragen voornamelijk op Amerikaanse labels als Shrimper en Animal World Recordings uitkomen.

1995

Bingo Trappers ontstaan als Wim Elzinga Waldemar Noë uitnodigt om bij hem thuis enkele nummers op te nemen met de vele instrumenten en de Teac viersporenrecorder die daar liggen. Noë is een van de schrijvers van muziekblad Opscene en actief geweest in bands als Toby Dammit (album A Big Grazer As A Cheap Mower in 1989) en Karabekians (cd-single After The Show (But Not Too After) uit 1993). Elzinga leverde eerder gastbijdragen op andermans albums en produceerde Get A Life!! van Jack Of Hearts. De resultaten van hun sessies verschijnen op de cassette More Soul, uitgebracht door het Amerikaanse lo-fi-label Shrimper. Tijdens hun eerste optreden (op een kinderfeestje!) speelt de groep covers van Bob Dylan en Hank Williams. Het licht chaotische karakter van liveoptredens, niet zelden door alcohol gevoed, is kenmerkend voor Bingo Trappers.

Jack Of Hearts

1996 - 1998

Bingo Trappers zijn een graag geziene gast op internationale cassette-, lp- en cd-compilaties. Hun eerste album Sierra Nevada komt in 1997 uit bij Shrimper. Elzinga is betrokken bij het cassettelabel Carcassettes en is vrijwel op elke uitgave van het label te horen. Op Carcassettes verschijnt, telkens in een serie van vier cassettes, muziek van o.a. Scram C Baby, Mongrell en Richard Janssen (ex-Fatal Flowers), al of niet onder andere namen.

Fatal Flowers Mongrell Scram C Baby

1999

Elzinga levert een gastbijdrage op The Rat Dance Refizz, het debuutalbum van Dyzack en speelt regelmatig mee met countrygroep Lazy Sunday Dream.

Dyzack

2001

De allereerste cd van Bingo Trappers heet Juanita Avenue. Het album verschijnt in januari bij het Amerikaanse Animal World Recordings. Noë en Elzinga reizen naar de Verenigde Staten en doen optredens met diverse gastmuzikanten waaronder Will Simmons en leden van Lambchop. Terug in Nederland vormen ze een vijfmansformatie met Freek Musbach (gitaar/draaitafels), Jan Schenk (basgitaar, ook in Norma Jean) en Marc van der Holst (drums en ook actief in The Ponies, The Heights en Norma Jean en tevens de tekenaar van stripfiguur Spekkie Big).

The Heights

2002

Bingo Trappers De nieuwe bezetting is voor het eerst op plaat te horen met het nummer Intended Youth. De track staat op een split 7" met Mongrell en de Belgische groepen Pernath en Wio. De eerste oplage wordt inclusief bestelbus gestolen in Praag. Dankzij een benefietavond in Fantasio aan de Prins Hendrikkade te Amsterdam (met optredens van Bettie Serveert, Hallo Venray en Daryll-Ann) kan een tweede oplage worden gefinancierd. Wim Elzinga verlaat de band. Met de gewijzigde bezetting, waarin Waldemar Noë terzijde wordt gestaan door Esther Eij (basgitaar/achtergrondzang) en Leen den Braber (drums), vertrekken de Bingo Trappers naar New York voor een optreden tijdens het CMJ festival. Dick Brouwers (ex-Soft Parade) voegt live keyboardpartijen toe.

Bettie Serveert Daryll-Ann Hallo Venray Soft Parade

2003

Rond Pasen doen de Bingo Trappers enkele optredens met het Amerikaanse Songs:ohia. Ex-Bingo Trapper Freek Musbach vormt samen met Marijn Slager (Nuff Said) en Mark Edelman (Flemming) het trio Ninginkata.

Flemming Ninginkata Nuff Said

2004

Bingo Trappers Op 13 januari presenteren de Bingo Trappers in Paradiso het album No Smoking. De plaat is geproduceerd door Henk Jonkers.

2007 - 2009

Bingo Trappers brengen de volgende platen in eigen beheer uit, zoals de cdr The Best Of 07 en het logische vervolg The Best Of 08. Sommige tracks van deze uitgaven zijn terug te vinden op Nine Songs From The Handmade Pouch, een album dat in juni 2009 is te beluisteren via de virtuele luisterpaal op de website 3voor12.nl. De bezetting in deze periode bestaat naast Wim Elzinga (bas, zang) en Waldemar Noë (gitaar, zang) uit Sander Patelski (Glameoki, ex-The Gluemen) op drums en zang. De drie werken aan nieuw songmateriaal, geven spaarzaam optredens en gaan juni 2009 de studio in het Vondelpark in voor opnamen van een volgend album. Een nummer van Bingo Trappers verschijnt op een compilatie ter ere van het twintigjarig bestaan van het Amerikaanse label Shrimper Records.

The Gluemen

2013

Het vinylalbum Sister Planet komt in april bij het label morc uit in een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren. De uitgave is een samenwerking met het Italiaanse label Almost Halloween Time. De Amerikaanse muzikant Simon Joyner schrijft de hoestekst.

Discografie Bingo Trappers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bingo Trappers

Audio/Video Bingo Trappers

Video Bingo Trappers

Bingo Trappers (without S...
Bingo Trappers (without Simon) at De Nieuwe Anita, 21-10-2012
bingo trappers : thin whi...
bingo trappers : thin white mercury sound
Bingo Trappers - Behind t...
Bingo Trappers - Behind the Scenes
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bingo Trappers (without Simon) at De Nieuwe Anita, 21-10-2012

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer