Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BIRDSKIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Birdskin

Periode

1986 - heden

Genre

lo-fi

Birdskin

Viertal uit Deventer rond Peter Duteweerd, al sinds 1986 in de oefenruimte bezig met het maken van popliedjes in de lo-fi stijl van onder andere Sebadoh.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Duteweerd   basgitaar, gitaar, zang
Ritske Venema   drums
René Duteweerd   basgitaar
Sjors Duteweerd   gitaar

Genoemd in de biografie van

2008   King Me

Biografie Birdskin

Viertal uit Deventer rond Peter Duteweerd, al sinds 1986 in de oefenruimte bezig met het maken van popliedjes in de lo-fi stijl van onder andere Sebadoh.

1986

De broers Peter en Sjors Duteweerd en goede vriend Ritske beginnen met Birdskin. Ze zullen jarenlang in hun oefenruimte in een kelder blijven schaven aan hun geluid en de liedjes, met als doel De Perfecte Popsong.

1995

Peter houdt zich bezig met zijn hobbyproject Plover. Bij platenmaatschappij Rotten Windmill Records, een initiatief op non-profit basis van Haarlemmer Paul Rosenstein, brengt hij het album To The South uit. Het album wordt goed ontvangen, wat de broers Duteweerd doet besluiten om ook het materiaal van Birdskin maar eens vast te gaan leggen. Ze nemen zelf op in de oefenruimte, met vier- en achtsporenrecorders.

1996

In september komt er een single van Birdskin uit, met daarop drie nummers.

1998

Birdskin Het eerste volwaardige album, met als logische titel Basement, komt uit bij platenmaatschappij Transformed Dreams. Birdskin houdt alles in eigen hand: ze hebben zelf de opnames gemaakt, zelf gemixt, en zelf het hoesontwerp gemaakt. In de pers krijgt het album een aantal lovende kritieken, wat resulteert in twee optredens voor het VPRO-radioprogramma De Avonden en een uitnodiging voor het Noorderslagfestival.

1999

René Duteweerd, de derde broer, voegt zich bij de groep. René speelt basgitaar, zodat Peter zich kan gaan toeleggen op de gitaar. Ze treden in januari dan ook als viertal aan op Noorderslag. Ze zijn bezig met het schrijven van materiaal voor het tweede album, maar hebben inmiddels minder tijd omdat zowel Peter als Sjors inmiddels vader is geworden. Wel verschijnt er in de zomer een nieuw nummer van Birdskin. Het nummer staat op een verzamel vinylsingle en wordt als bonus geleverd bij het tijdschrift Guffaw.

2003

Birdskin is met het nummer Pink Light vertegenwoordigd op de compilatie But You Don't Really Care For Music, Do You? van het hometaperslabel Living Room Records.

Discografie Birdskin

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Birdskin

Audio/Video Birdskin

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer