Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLASTERJAXX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2010 - heden

Genre

house

Online

Officiële website
Facebook

Blasterjaxx

Blasterjaxx is het producersduo Thom Jongkind en Idir Makhlaf uit Den Haag.
Volledige biografie...

Bezetting

Idir Makhlaf   draaitafels, producer
Thom Jongkind   draaitafels, producer

Overige muzikanten

Leon Vielvoije   draaitafels, producer

Biografie Blasterjaxx

Blasterjaxx is het producersduo Thom Jongkind en Idir Makhlaf uit Den Haag.

2010 - 2011

Thom Jongkind is als DJ en producer onder de naam Scalix al een tijdje actief voordat hij begin 2010 het duo Blasterjaxx begint, in eerste instantie samen met Leon Vielvoije alias Le Voije. Op hun eerste mixtapes is een exotisch klinkende combinatie te horen van house en latin. Hun eerste track die onder de naam Blasterjaxx uitkomt is La Vaca (zomer 2010) bij het label First Class Music, gevolgd door de single Kingston. Het duo wordt gevraagd om een remix te maken voor DJ Gregory op het label Defected Records. De track Escucha, samen met Carlos Barbosa, komt uit bij Dirty Dutch Recordings van DJ Chuckie. Blasterjaxx en Barbosa remixen ook de track My Ferrari van Pink Is Punk feat. D'Aaron Anthony. Hun onofficiële remix van Hello van de Franse producer Martin Solveig bereikt ook de dansvloeren.

DJ Chuckie

2012 - 2013

Jongkind beëindigt de samenwerking met Vielvoije. Hij vindt een nieuwe muzikale partner in Idir Makhlaf alias Macosta. Gezamenlijk werken ze in de studio aan een cross-over tussen electro, zogenaamde big room house en latin. Het nieuwe geluid is te horen op de toepasselijk getitelde Reborn EP, een coproductie met D-Rashid en uitgegeven op Mixmash Records van Laidback Luke. De tracks Where We Go en Reborn behalen respectievelijk de veertiende en zestiende plaats van de Beatport Electro Charts Top 100. Blasterjaxx wordt opgepikt door Tiësto die het duo in 2012 uitnodigt voor zijn Musical Freedom Party in Miami. Vanwege problemen met hun visa gaat dat optreden niet door, terwijl hun namen wel op de posters staan. Op Tiësto's label Musical Freedom verschijnt in 2013 de productie Loud & Proud samen met Billy The Kit.

DJ Tiësto Laidback Luke

Discografie Blasterjaxx

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Blasterjaxx

Audio/Video Blasterjaxx

Video Blasterjaxx

Blasterjaxx & Billy The K...
Blasterjaxx & Billy The Kit - Loud & Proud (Music Video) [OUT NOW]
D-Rashid & Blasterjaxx - ...
D-Rashid & Blasterjaxx - Reborn
De Avondploeg - Blasterjaxx
De Avondploeg - Blasterjaxx
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
D-Rashid & Blasterjaxx - Reborn

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer