Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLIZZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Blizz

Periode

1984 - 1990

Genre

funk, pop

Online

Officiële website

Blizz

Funky popband uit Amsterdam met onder meer toetsenist/zanger Roger Happel (Candy Dulfer's Funky Stuff) en gitarist Arnold van Dongen (ex-Original Talkatives). De bezetting bestaat in 1985 verder uit bassist Bart Klop (spelend op een basgitaar gemaakt door zijn broer Prosper), drummer Gabriël Jongejans en achtergrondzangeressen Angela Vermeer en Sandra Noach ...
Volledige biografie...

Bezetting

Angela Vermeer   tekstschrijver, zang
Roger Happel   componist, toetsinstrumenten, zang
Marcellino Latupeirissa   drums
Astrid Vreden   zang
Arnold van Dongen   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Sandra Noach   achtergrondzang
Gabriël Jongejans   drums

Genoemd in de biografie van

1987   Total Touch

Biografie Blizz

Funky popband uit Amsterdam met onder meer toetsenist/zanger Roger Happel (Candy Dulfer's Funky Stuff) en gitarist Arnold van Dongen (ex-Original Talkatives). De bezetting bestaat in 1985 verder uit bassist Bart Klop (spelend op een basgitaar gemaakt door zijn broer Prosper), drummer Gabriël Jongejans en achtergrondzangeressen Angela Vermeer en Sandra Noach (ex-Paolo Passionato and the Pennies From Heaven, later naar Centerfold). De teksten zijn voornamelijk afkomstig van Roger Happels moeder Loes, zijn oom Schimmelpennink en Klop. Na een opnamesessie voor VARA's Popkrant gaat Blizz de Wisseloord Studio's in met engineer Attie Bauw. De demo-opnamen leiden tot een contract bij Phonogram waar in 1987 de debuutsingle Sitting On Top Of The World verschijnt, geproduceerd door Albert Boekholt. De bio van Phonogram in januari 1988, bij de tweede single Dance, vermeldt Astrid Vreden als vervanger van Noach en Marcellino Latupeirissa als drummer. Blizz gaat gedeeltelijk over in Total Touch.

Discografie Blizz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Blizz

Audio/Video Blizz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer