Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLUES OF ZO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1999 - heden

Genre

bluesrock

Blues Of Zo

Blues Of Zo is een bluesrocktrio uit Kennemerland dat in 1999 wordt opgericht door zanger/bassist Tom Huissen en drummer Cor Dijkhuizen van John the Revelator. Het trio ontstaat uit een jamsessie samen met gitarist Henk Schippers in het Witte Theater te IJmuiden. De bandnaam geeft aan dat naast blues ook ...
Volledige biografie...

Bezetting

Cor Dijkhuizen   achtergrondzang, drums
Tom Huissen   basgitaar, zang
Henk Schippers   achtergrondzang, gitaar

Genoemd in de biografie van

1999   John the Revelator

Biografie Blues Of Zo

Blues Of Zo is een bluesrocktrio uit Kennemerland dat in 1999 wordt opgericht door zanger/bassist Tom Huissen en drummer Cor Dijkhuizen van John the Revelator. Het trio ontstaat uit een jamsessie samen met gitarist Henk Schippers in het Witte Theater te IJmuiden. De bandnaam geeft aan dat naast blues ook andere rockgeoriënteerde muziek wordt gespeeld, met naast eigen composities arrangementen van nummers van onder anderen ZZ Top, Cream, Jimi Hendrix en John Hiatt. Liveopnamen van Blues Of Zo zijn terug te vinden op de dvd/cd Bluestrain To Thalia die is opgenomen tijdens het 35-jarig jubileumconcert in 2004 van John the Revelator. Het album Bullets Keep Knocking Me Down (2012) wordt tussen kerst en oudejaarsdag 2011 opgenomen in de IJmuidense Popbunker. De titel verwijst naar het nummer Machine Gun op het album Band Of Gypsys van Jimi Hendrix uit 1970. Vanwege verplichtingen met andere bands treden de bandleden slechts tijdens bijzondere gelegenheden op met Blues Of Zo.

Discografie Blues Of Zo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Blues Of Zo

Audio/Video Blues Of Zo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer