Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLUESMOTEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

BluesMotel in 2009

Periode

1999 - 2014

Genre

blues

Online

Officiƫle website

BluesMotel

BluesMotel speelt authentieke Chicago blues in de stijl van onder anderen Howlin' Wolf, Muddy Waters, Little Walter en Elmore James. Voorman Kevin de Harde (zang/mondharmonica) is al sinds 1999 onder de naam BluesMotel actief. Eind 2007 komt het grootste deel van de huidige bezetting bij elkaar, naast De Harde bestaand ...
Volledige biografie...

Bezetting

Kevin de Harde   mondharmonica, zang
Micha Sprenger   gitaar
Hans Wielaert   basgitaar
Tim Benniks   gitaar
Frank van Tijn   drums

Biografie BluesMotel

BluesMotel speelt authentieke Chicago blues in de stijl van onder anderen Howlin' Wolf, Muddy Waters, Little Walter en Elmore James. Voorman Kevin de Harde (zang/mondharmonica) is al sinds 1999 onder de naam BluesMotel actief. Eind 2007 komt het grootste deel van de huidige bezetting bij elkaar, naast De Harde bestaand uit gitarist Micha Sprenger, bassist Hans Wielaert, gitarist Tim Benniks en oudgediende Frank van Tijn (o.a. Serpentine, OPMC en Boulevard Of Broken Dreams Orkest) op drums. Het debuutalbum Built For Comfort verschijnt in september 2010, in 2011 gevolgd door Bound To Drive You Crazy. In maart 2014 gaat de band uit elkaar. Kevin de Harde en Micha Sprenger gaan zich volledig richten op hun band The Damned and Dirty.

Discografie BluesMotel

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's BluesMotel

Audio/Video BluesMotel

Video BluesMotel

BluesMotel & Ruben Hoeke
BluesMotel & Ruben Hoeke

Audio BluesMotel

I'm Free
Built For Comfort
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
BluesMotel & Ruben Hoeke

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer