Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BRAINSCAPES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - heden

Genre

ambient

Brainscapes

Brainscapes is een ambientproject uit Amsterdam opgezet door producer Alain Eskinasi (Soto Koto, 3rd Force, Electro Côco) samen met de half Gambiaanse half Britse muzikant Jim Wafer. De twee reizen de wereld rond en spelen onder meer in Australië met de Aboriginalband Yothu Yindi. Na de uitgave van negen cassettes ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jim Wafer   didgeridoo, percussie
Alain Eskinasi   gitaar, percussie, producer, synthesizer

Genoemd in de biografie van

1999   Electro Côco

Biografie Brainscapes

Brainscapes is een ambientproject uit Amsterdam opgezet door producer Alain Eskinasi (Soto Koto, 3rd Force, Electro Côco) samen met de half Gambiaanse half Britse muzikant Jim Wafer. De twee reizen de wereld rond en spelen onder meer in Australië met de Aboriginalband Yothu Yindi. Na de uitgave van negen cassettes verschijnt in 1992 in eigen beheer het debuutalbum Brainscapes met daarop meditatieve New Age. De cd wordt in 1995 opgepikt door Cyber Octave Records, een sublabel van Higher Octave Music uit Californië. Eskinasi bouwt het repertoire uit tot een set chill- en trancedance met etnische invloeden waarbij hij optreedt als DJ en toetsenist, terzijde gestaan door muzikanten die spelen op didgeridoo en Tibetaanse klankschalen. Tijdens de optredens concentreert Brainscapes zich op de helende mogelijkheden van ritme en dans. Op het tweede album Chakradancer (1997) werkt Brainscapes samen met Derk Mulder ('crystal bowls', boventoonzang). Recentelijk werkt Brainscapes samen met Amerikaanse geluidstherapeut, muzikant, componist, en producer Kailash Kokopelli.

Discografie Brainscapes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Brainscapes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer