Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BUY OFF THE BAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - 1989

Genre

indie

Buy Off The Bar

Amsterdamse band die zich heeft vernoemd naar een liedje van de reggaezanger Sugar Minott. Beïnvloed door Britse groepen als Buzzcocks, Nightingales, The Fall en Undertones. Verwant met rammelende indiepopbandjes als Golden Strings en Four One & Only's. De band neemt maar liefst vier sessies op voor BBC DJ John ...
Volledige biografie...

Bezetting

Loet Schilder   drums
Marcelle van Hoof   basgitaar
Michel Lemmens   saxofoon, zang
Paul Hekkert   gitaar, zang

Overige muzikanten

Dirk Schouten   gitaar

Biografie Buy Off The Bar

Amsterdamse band die zich heeft vernoemd naar een liedje van de reggaezanger Sugar Minott. Beïnvloed door Britse groepen als Buzzcocks, Nightingales, The Fall en Undertones. Verwant met rammelende indiepopbandjes als Golden Strings en Four One & Only's. De band neemt maar liefst vier sessies op voor BBC DJ John Peel. De tweede sessie wordt op 10" uitgebracht. Buy Off The Bar brengt twee elpees uit: It's Up To Billy (1987) en Parboiled (1989) plus een split-single met Golden Strings (February 6th) in 1986.

Discografie Buy Off The Bar

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Buy Off The Bar

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer