Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

C'EST TOUT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - heden

Genre

carnaval, Nederlandstalig

Online

Officiële website

C'est Tout

Straatorkest uit Nijmegen met orkestleider en saxofonist Edward Verheijen dat ieder jaar rond de carnaval plaatwerk uitbrengt en daarmee af en toe een hit scoort.
Volledige biografie...

Bezetting

Gerald Dercks   trombone
Edward Verheyen   saxofoon
Franklin Thijs   trombone
Guus Houtzager   trombone
George Heerkens   trombone
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

  saxofoon
Ewout   trompet
Wim   trompet
Roel   percussie

Biografie C'est Tout

Straatorkest uit Nijmegen met orkestleider en saxofonist Edward Verheijen dat ieder jaar rond de carnaval plaatwerk uitbrengt en daarmee af en toe een hit scoort.

1984

In de zomer wordt de band Bacchus opgericht. Het 'dweilorkest' Bacchus speelt op 15 december voor het eerst voor publiek.

1989

Drie leden stappen uit de band en claimen de bandnaam Bacchus. De overgebleven leden veranderen de groepsnaam in C'est Tout. Het debuutalbum van C'est Tout verschijnt. De titel is een letterlijke vertaling van de groepsnaam.

1990

De tweede plaat, Dweilen met Oranje, verschijnt.

1992

De single De Nacht Is Nog Zo Lang verschijnt, gevolgd door het album Kom In Mien Erm (dialect voor : kom in mijn armen).

1993

Samen met de Kroeg neemt C'est Tout het Grote Puntje Puntje Lied Op. De single wordt een grote hit. Het betekent een landelijke doorbraak voor de groep.

1994

De single Tutti Di No No doet het ook aardig. Het nummer komt tot de zeventiende plaats in de hitlijsten. Er verschijnt een compilatiealbum van de groep. Het plaatje Olé In De USA blijft onder in de hitlijsten hangen.

1995

Willem Tell komt niet verder dan de tipparade. De Tandenborstel Jive zorgt echter weer voor een grote hit. De verzamelaar Dubbel Goud behaalt de negenentwintigste plek in de albumlijst.

1996

De single Dielaila blijft steken in de tipparade. Het werkterrein van de band verplaatst zich in de loop der jaren van Nijmegen en omgeving naar Limburg en Noord-Brabant. C'est Tout is ook regelmatig te zien in Duitsland en België.

1997

Het album De Beer Is Los! verschijnt, gevolgd door de single Grote Beer.

1998

Het nummer El Bimbo wordt op cd gezet, maar doet niets.

1999

De zoveelste compilatie, Het Allerbeste Van C'est Tout, ligt in de winkels.

2001

In het voorjaar verschijnt het nieuwe album Liefde Wint Altijd.

2002

De single De Schoen Die Moet Het Doen is speciaal geschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse.

2008

De single Aan Het Strand...Zingt Een Muzikant (april) is een samenwerking met presentator, entertainer en programmamaker Hans Versnel. Na het carnaval in het zuiden is het orkest dit jaar te zien op o.a. de Vierdaagsefeesten in thuishaven Nijmegen (juli) en 40 Jaar Zonnebloem te Wijchen (september).

Discografie C'est Tout

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's C'est Tout

Audio/Video C'est Tout

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer