Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CB MILTON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

CB Milton

Periode

1992 - heden

Genre

house, zang

CB Milton

Surinaamse zanger, die succes behaalt door in zee te gaan met het productieteam Soundsational van Peter Bauwens en Phil Wilde achter 2Unlimited.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Bezetting

Clarence Milton Bekker   zang

Genoemd in de biografie van

1991   Robert Leroy

Biografie CB Milton

Surinaamse zanger, die succes behaalt door in zee te gaan met het productieteam Soundsational van Peter Bauwens en Phil Wilde achter 2Unlimited.

1969 - 1992

Clarence Milton Bekker (Suriname, 11 april 1969) verhuist op zijn zesde naar Nederland. De zanger doet mee een aantal talentenjachten en behaalt in1985 de derde plaats in een voorronde van de Soundmixshow met zijn vertolking van het nummer Do What You Do van Jermaine Jackson. Hij sluit zich aan bij de groep Swinging Soul Machine en is de jongste zanger in de geschiedenis van de band. CB werkt tevens als sessiemuzikant voor artiesten als Madeline Bell en The Trammps.

Swinging Soul Machine

1993

De bassist van The Trammps brengt hem in contact met het Belgische productieduo Phil Wilde en Peter Bauwens. De geestelijke vader van 2Unlimited, Jean-Paul De Coster, gaat naar een optreden van CB Milton en is ook onder de indruk van zijn talent. Het drietal ontfermt zich over de zanger. Dat resulteert in de debuutsingle Send Me An Angel. Het nummer gaat in de Benelux de hitlijsten in en wordt daarop wereldwijd uitgebracht.

2 Unlimited

1994

De eerste plaat onder Belgisch toezicht verschijnt, It's My Loving Thing getiteld. De meeste tracks, waaronder de gelijknamige single, zijn geschreven door Phil Wilde en Peter Bauwens samen met tekstschrijver Michael Leahy. Jean-Paul De Coster is betrokken als executive producer.

1996

CB Milton Het album The Way To Wonderland wordt opgenomen in België. Alle nummers zijn wederom geschreven en geproduceerd door De Coster, Wilde en Bauwens. Het album bevat up tempo euroclub-songs en een ballad, How Do I Know.

1998

De zanger doet veel productiewerk. Daarnaast werkt hij aan een nieuw album: From Here To There. Op dit album profileert CB Milton zich als popartiest, in plaats van dance-artiest. Het album komt uit.

1999

Half februari verschijnt in Belgie de single We Are The One. CB Milton ontvangt een nominatie in de categorie 'beste binnenlandse zanger' bij de TMF Awards.

2001

CM Milton levert vocalen op de single Something Goin’ On van houseproducer Mark van Dale. Als Bekkers aan het eind van het jaar overlijdt, neemt hij een sabbatical.

2002 - 2012

Na een wereldreis van twaalf maanden keer Bekker terug in Amsterdam. Hij moet zes weken in quarantaine, omdat hij vermoedelijk een tropische ziekte heeft opgelopen. In de hoofdstad komt hij in aanraking met hard drugs en raakt hij vervreemd van familie en vrienden. In plaats van een geplande behandeling in een afkickkliniek, pakt hij zijn biezen voor een eenmalige reis naar Barcelona, zijn gitaar mee in de bagage. Het leven van de zanger speelt zich meer en meer op straat af, waar hij geld verdiend als straatmuzikant. In 2007 sluit hij zich aan bij het multiculturele project 08001. Met deze veertigkoppige groep tourt hij door Europa en vooral door Spanje. Een jaar later vraagt DJ Taito Tikaro of Bekker met hem wil samenwerken. Gezamenlijk schrijven ze een drietal dancetracks waarbij Bekker verantwoordelijk is voor tekst en zang. Het duo scoort een dancehit met de track Shine On Me. De zanger wordt ontdekt door het Amerikaanse duo Mark Johnson en Enzo Buono die vanuit Los Angels de wereld over reizen met hun mobiele opnameapparatuur, op zoek naar getalenteerde straatmuzikanten in het kader van het project Playing For Change. Met hun Playing For Change Foundation bouwen ze muziekscholen voor kinderen in voornamelijk ontwikkelingslanden. Een video voor Playing For Change met Bekkers versie van de soulklassieker Stand By Me wordt meer dan 38 miljoen bekeken via videowebsite YouTube. Het eerste album van Playing For Change komt in 2009 direct binnen in de top 10 van de Amerikaanse Billboard 200. Clarence Milton Bekker is frontman van de band tijdens een wereldtournee van Playing For Change door onder anderen Canada, de Verenigde Staten en Europa. Onder de indruk van Bekkers vocale bereik bieden Norman Lear en John Burk van Concord Music hem een platencontract aan. De zanger gaat de studio in met Harvey Mason Jr. (o.a. Whitney Houston, Beyoncé, Justin Timberlake en Britney Spears) en songwriter en producer Reggie McBride (Stevie Wonder, Elton John, Rod Stewart) en neemt met hen in het voorjaar van 2011 een soulplaat op, die in 2012 uitkomt onder zijn eigen naam.

Clarence Milton Bekker

2017

De zanger treedt op in Paradiso tijdens een speciaal concert ter nagedachtenis aan de Britse zanger George Michael.

Discografie CB Milton

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's CB Milton

Audio/Video CB Milton

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer