Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CASE MAYFIELD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Case Mayfield in 2010

Periode

1987 - heden

Genre

gitaar, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website
Facebook
Twitter

Case Mayfield

Case Mayfield is singer-songwriter Kees Veerman (1987) uit Volendam, vertolker van voornamelijk melancholische liedjes.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Ro Halfhide   drums

Genoemd in de biografie van

2010   Gers Pardoel
2011   Patrick Mühren
2012   Happy Camper
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Case Mayfield

Case Mayfield is singer-songwriter Kees Veerman (1987) uit Volendam, vertolker van voornamelijk melancholische liedjes.

2001 - 2010

In 2001 staat Case Mayfield op veertienjarige leeftijd voor het eerst op het podium tijdens de herdenkingsdienst na de brand in het Volendamse café 't Hemeltje op Oudejaarsavond. Zijn zus is een van overlevenden van de ramp. Hij zingt tijdens de dienst het nummer For A Dancer van Jackson Browne. Op zijn achttiende gaat hij voor het eerst naar Amsterdam en speelt hij enkele liedjes tijdens een Open Mic-avond, georganiseerd door het Amsterdam Songwriters Guild, het hoofdstedelijke collectief singer-songwriters. Hij treedt een tijd lang intensief op, spelend op poppodia en in huiskamers. In december 2010 wint hij de MCN Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Vlak daarvoor maakt hij zijn nationale televisiedebuut in het programma De Wereld Draait Door. In het programma vertelt hij onder meer geïnspireerd te zijn door de Amerikaanse singer-songwriter Ray LaMontagne.

2011 - 2012

Na twee in de muziekpers goed ontvangen EP's, en een voorprogramma in juli 2011 voor de Amerikaanse zangeres Macy Gray in het Utrechtse Tivoli, gaat hij in augustus studio Arnold Mühren te Volendam in voor opnamen van zijn eerste album The Many Colored Beast, met onder meer Mührens zoon Patrick als engineer, Ro Halfhide (Lucky Fonz en de Felle Kleuren) op drums en gastbijdragen van Bertolf. De albumtitel is afkomstig uit de tekst van het nummer 4+20 van Stephen Stills. Na Noorderslag 2012 tourt de zanger met zijn band door het Nederlandse clubcircuit (o.a. een uitverkocht Paradiso) en staat hij op het programma van diverse zomerfestivals (o.a. De Beschaving en Into The Great Wide Open). Begin april komt Mayfield in het nieuws nadat hij tijdens de eerste editie van Sneakconcert in de Amsterdamse concertzaal Bitterzoet boos het podium verlaat, omdat mensen door de muziek heen staan te praten. In het kader van de internationale Record Store Day speelt hij op 21 april 2012 in elf verschillende platenzaken. Het tweede album 10 wordt in tien dagen opgenomen in de Mailmen Studio van producer Martijn Groeneveld, komt uit op de tiende van de tiende maand en wordt gepresenteerd door middel van een clubtournee langs tien zalen.

Bertolf Martijn Groeneveld Patrick Mühren

Discografie Case Mayfield

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Case Mayfield

Audio/Video Case Mayfield

Video Case Mayfield

Case Mayfield - You Sure ...
Case Mayfield - You Sure Lost A Lot Of Weight (live at Sandy Dane Festival 6, Almere)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Case Mayfield - You Sure Lost A Lot Of Weight (live at Sandy Dane Festival 6, Almere)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer