Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHECK 1-2

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Check 1-2

Periode

2005 - heden

Genre

country, garagerock, sixties

Check 1-2

Na het uiteenvallen van The Skidmarks gaan bandleden Sander Borst, Maarten van Essen, Ernst Jonkman en Peter van Rijn in november 2005 verder onder de naam Check 1-2. In april en augustus 2006 neemt de band zes nummers op in de IJland Studio van engineer/producer Remko Schouten te Amsterdam. Een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ernst Jonkman   basgitaar
Maarten van Essen   orgel, zang
Peter van Rijn   drums
Sander Borst   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2005   The Skidmarks
2006   Remko Schouten
2008   Pfaff

Biografie Check 1-2

Na het uiteenvallen van The Skidmarks gaan bandleden Sander Borst, Maarten van Essen, Ernst Jonkman en Peter van Rijn in november 2005 verder onder de naam Check 1-2. In april en augustus 2006 neemt de band zes nummers op in de IJland Studio van engineer/producer Remko Schouten te Amsterdam. Een tweede sessie volgt later. Het repertoire varieert van soul tot country en sixties. Het eerste optreden van de band is op 15 september 2006 in Haarlem als voorprogramma van de Amerikaanse band Dead Moon. Het debuutalbum verschijnt in april 2007 bij het label Munich. Peter van Rijn speelt ook in de sixtiesband We Be Naked.

Discografie Check 1-2

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Check 1-2

Audio/Video Check 1-2

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer