Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COR FIJNEMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - heden

Genre

DJ, draaitafels, producer, trance

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Silence The Sneak, Threesome

Cor Fijneman

Cor Fijneman is net als Tiësto verbonden met het trancelabel Black Hole uit Breda. Samen maken ze muziek als de Hammock Brothers en Allure. Ook de eerste Tiësto-hit, Theme From Norefjell, is een coproductie. Op zijn debuutalbum Monologue (2005) laat Fijneman een stevige variant op trance horen.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Biografie Cor Fijneman

Cor Fijneman is net als Tiësto verbonden met het trancelabel Black Hole uit Breda. Samen maken ze muziek als de Hammock Brothers en Allure. Ook de eerste Tiësto-hit, Theme From Norefjell, is een coproductie. Op zijn debuutalbum Monologue (2005) laat Fijneman een stevige variant op trance horen.

1993 - 1995

Cor Fijneman (9 april 1977) speelt klassiek piano. Hij wordt afgewezen door conservatorium om zijn zangkwaliteiten en zet zijn muzikale carrière voort als DJ. Na enkele jaren gabber te hebben gedraaid stapt hij over op trance. Tijdens zijn bezoekjes aan platenzaak Tunesville in Breda komt hij Tijs Verwest (beter bekend als Tiësto) tegen. De twee duiken samen regelmatig de studio in voor het produceren van trancenummers.

DJ Tiësto

1996 - 2001

Vanaf 1996 verschijnen diverse tracks van Fijneman en Tiësto op singles en compilaties. De twee nemen op onder de projectnamen Hammock Brothers en Allure. Fijneman co-produceert Theme From Norefjell (1999) en Sparkles (1999), twee EP's van Tiësto. Fijneman wordt een vaste DJ in club Spock te Breda waar hij vier jaar lang elke zaterdag rauwe trance draait. In 2000 mixt de DJ het vijfde deel in de serie In Trance We Trust. Het succes van de mix levert twee nieuwe mixalbums op: In Trance We Trust 6 en Maxim Editions V1.0 voor het danceblad Maxim. Fijneman brengt platen uit samen met Threesome (Fijneman samen met Alco Lammers en Geert Huinink), DJ Montana en Impact.

2002 - 2003

Het mixalbum Outstanding (2002) wordt gekoppeld aan een tournee door Nederland. De single Venus (Meant To Be Your Lover) is een samenwerking met trancediva Jan Johnston. De plaat wordt opgepikt door internationaal vermaarde DJ's en wordt als thema gebruikt voor Tiësto In Concert op 10 mei 2003. Aan het eind van dat jaar bereikt Cor Fijneman de 94ste plaats van de DJ Mag Top 100. Fijneman draait zo'n twee keer per maand in het buitenland waaronder Canada, Zuid-Amerika, Ibiza, Hong Kong, Engeland, Zuid-Europa en het voormalige Oostblok. Hij maakt remixen voor o.a. Three Drives, DJ AT, BT, Major League, Jaimy & Kenny D, Dance Nation, Umek, Andain, Kate Ryan, Subsunday, het Belgische Eurohouse-trio Lasgo, Jurgen Vries, Divine Inspiration, DJ Wout, CreamTeam en Erik de Koning.

2004

De 12” EP's Hot Wired/Fuzzball (onder de naam Silence The Sneak) en San Andreas/San Pedro verschijnen op zijn eigen label Outstanding, een sublabel van Black Hole voor de meer donkere trance en techno.

2005

Ook het debuutalbum Monologue verschijnt op Outstanding. Op de tracks Colourless World en Healing is de Britse zangeres Anita Kelsey te horen. In twee andere nummers zingt Romy van Ooijen mee, bekend als helft van de tweede versie van 2 Unlimited. De single Don't Break My Heart wordt gebruikt bij de TMF-Awards in België waarna het in dat land ook in de hitlijsten belandt.

2 Unlimited

2006

Fijneman gaat in het voorjaar met trance-DJ en producer Mark Norman op wereldtournee: in tachtig dagen doen de twee ruim dertig optredens in twintig landen op meerdere continenten. Onder de noemer Around The World In 80 Days beginnen Fijneman en Norman op 3 maart in megaclub Kokorico in het Belgische Zomergem. Een dag later staan beiden in Asta in Den Haag voor de enige Nederlandse stop van de tournee. Daarna volgen Duitsland, Scandinavië, Rusland, Oost-Europa, het Midden Oosten, Azië, Noord-Amerika en Engeland.

Discografie Cor Fijneman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Cor Fijneman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer