Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

D.A.C.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

D.A.C.

Periode

1998 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, pop/rock, rap

Online

Officiële website

Pseudoniemen

DAC, De Amersfoortse Coöperatie

D.A.C.

D.A.C. is een hiphopcollectief uit Amersfoort. De groepsnaam is de afkorting voor De Amersfoortse Coöperatie. De basis van D.A.C. is de instrumentale hiphop van Darin Armando Cortez Guermonprez en Clenn ten Hove. Hun beats worden opgepikt door rappers Hux B (Bjørn Bergen) en Diggy Dex (Koen Jansen) a.k.a. De Profeten.
Volledige biografie...

Bezetting

Darin Armando Cortez Guermonprez   producer
Clenn ten Hove   producer
Nando Ossendrijver   producer
Bjørn Bergen   rap
Jan Petersen   rap
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1981   Wudstik
1997   Jiggy Djé
2003   Skiggy Rapz

Biografie D.A.C.

D.A.C. is een hiphopcollectief uit Amersfoort. De groepsnaam is de afkorting voor De Amersfoortse Coöperatie. De basis van D.A.C. is de instrumentale hiphop van Darin Armando Cortez Guermonprez en Clenn ten Hove. Hun beats worden opgepikt door rappers Hux B (Bjørn Bergen) en Diggy Dex (Koen Jansen) a.k.a. De Profeten. Later voegen rappers Jiggy Djé (Vincent Patty), Grootmeester Jan (Jan Petersen) en Wudstik (Jermain van der Bogt) zich bij de band. Mr. Fonc (Nando Ossendrijver) vult het producersteam aan. Vanaf 2001 doet het collectief shows met liveband en wint D.A.C. de Kleine Prijs van Amersfoort en Het Geheim van Utrecht. Tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in 2002 ontvangt de groep de Publieksprijs. In 2003 doet D.A.C. onder meer optredens tijdens Lowlands en de Amsterdamse Uitmarkt. Het tweede album Professioneel Chillen (2005) bevat een gastbijdrage van schrijver Ronald Giphart.

Discografie D.A.C.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's D.A.C.

Audio/Video D.A.C.

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer