Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ MADMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - heden

Genre

amusementsmuziek, dancehall, DJ, zang

Online

Facebook

Pseudoniemen

Patrick 'witnez' Daams

DJ Madman

Arnhemse bubblin' act, die een zomerhit scoorde met het lollige nummer Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht).
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie DJ Madman

Arnhemse bubblin' act, die een zomerhit scoorde met het lollige nummer Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht).

1996

Samen met zijn beatboxende vriend Ulrich zet rapper Witnez de eerste stappen in de muziekwereld. Het tweetal doet mee aan een rapbattle in buurthuis Willemeen in Arnhem. Ze gebruiken voor de wedstrijd muziek, die afkomstig is van computerspelletjes van de commodore 64 en schrijven daar wat teksten op. Ze noemen zichzelf The Two Four Boys. Ze doen het nummer Pitbull Rocks The House en worden laatste. Marvin, de broer van Ulrich, versterkt de hiphopgroep. Er wordt betere apparatuur aangeschaft. Ulrich verlaat de groep en wordt vervangen door de Antiliaanse toaster Hesly. Samen met geluidstechnicus Berry Matser gaat het drietal verder onder de naam Twice If Necessary. Hun sound is een mengeling van hiphop en jungle. De Arnhemse zangeres Chantal komt de groep versterken. Witnez ziet een aflevering van het tv-programma Jambers over lelijke mensen en schrijft daar een nummer over: Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht) De demo-versie wordt gedraaid op een bubblin'party en slaat aan. Hij gaat ermee naar platenmaatschappij Koch MM Music BV en wordt getekend. Omdat het gaat om een afsplitsing van Twice If Necessary en het Nederlandstalig werk betreft, krijgt de bubblin'act de naam DJ Madman mee.

1997

Het nummer Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht) komt uit. Het aanstekelijke dansnummer snelt de hitlijsten in en blijft vijf weken op nummer twee staan. De single behaalt goud. Live wordt DJ Madman bijgestaan door twee danseressen. Opvolger Trouw Met Mij (Wil Je Ruzie Met Je Familie?) doet het aardig. Begin september komt het debuutalbum Ceedeetje uit.

1998

De vierde single, Zomerzon, komt uit.

2007

Na voornamelijk achter de schermen voor derden te hebben gewerkt, keert DJ Madman terug met de vier man sterke hiphopgroep Schaakmat, die verder bestaat uit MC The Specialist, rapper Jealous en zangeres Dre-A. Voor de single Ik Ben Het wordt een videoclip opgenomen.

Discografie DJ Madman

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video DJ Madman

Video DJ Madman

Dj Madman - Trouw met Mij
Dj Madman - Trouw met Mij
Dj Madman - Meisje zo lel...
Dj Madman - Meisje zo lelijk als de nacht
meisje je bent zo lelijk ...
meisje je bent zo lelijk als de nacht - Dj Madman
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dj Madman - Meisje zo lelijk als de nacht

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer