Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DARLING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - 1974

Genre

rock

Darling

De Arnhemse groep Darling brengt in 1974 hun eerste en enige single uit. Love Centaur is een compositie van Henk 'The Knife' Bruysten en wordt ingezongen door gitarist Pierre Beek (1945-2009), omdat eigenlijke zanger Marjo Schenk (ex-Moan) onder contract staat bij een andere platenmaatschappij. Als na de single gitarist Bren ...
Volledige biografie...

Bezetting

Pierre Beek   gitaar
Hennie Haagsma   drums
Marjo Schenk   zang
Bren Muller   gitaar

Overige muzikanten

Ad van den Berg   gitaar

Genoemd in de biografie van

1975   Hank The Knife & The Jets

Biografie Darling

De Arnhemse groep Darling brengt in 1974 hun eerste en enige single uit. Love Centaur is een compositie van Henk 'The Knife' Bruysten en wordt ingezongen door gitarist Pierre Beek (1945-2009), omdat eigenlijke zanger Marjo Schenk (ex-Moan) onder contract staat bij een andere platenmaatschappij. Als na de single gitarist Bren Muller de band verlaat wordt hij vervangen door Ad van den Berg.

Discografie Darling

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Darling

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer