Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAS OATH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Das Oath

Periode

2000 - heden

Genre

hardcore

Online

Officiële website

Pseudoniemen

The Oath

Das Oath

Das Oath is een extreme hardcoreband met leden uit New York en Nederland waaronder drummer Marcel Wiebenga (Oi) en Jeroen Vrijhoef (ex-Mainstrike, labelbaas van Coalition Records). De muziek is een mix van hardcore, noise en seventies punkrock. Na een eerste single in eigen beheer brengt Das Oath platen uit voor ...
Volledige biografie...

Bezetting

Nate Wilson   basgitaar
Marcel Wiebenga   drums
Mark McCoy   zang
Jeroen Vrijhoef   gitaar

Genoemd in de biografie van

2003   Oil

Biografie Das Oath

Das Oath is een extreme hardcoreband met leden uit New York en Nederland waaronder drummer Marcel Wiebenga (Oi) en Jeroen Vrijhoef (ex-Mainstrike, labelbaas van Coalition Records). De muziek is een mix van hardcore, noise en seventies punkrock. Na een eerste single in eigen beheer brengt Das Oath platen uit voor toonaangevende en vooruitstrevende hardcorelabels als Dim Mak, Gold Standard Laboratories en Three One G. De band tourt uitgebreid door Europa, Amerika en Japan en deelt het podium met ondermeer geestverwanten als The Locust, The Dillinger Escape Plan, Total Fury en JR Ewing. Mark McCoy maakt samen met Jeff Jellen punk/electroclash onder de naam VMW (Virgin Mega Whores). Ook bekend onder de naam The Oath.

Discografie Das Oath

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Das Oath

Audio/Video Das Oath

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer