Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE ARTSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Artsen in 1989

Periode

1988 - 1990

Genre

lo-fi

De Artsen

Arnhemse gitaarband die na het uitbrengen van de door de pers bejubelde debuut-LP Conny Waves With A Shell in 1990 onverwacht uit elkaar gaat. Uit De Artsen komt uiteindelijk het internationaal succesvolle Bettie Serveert voort.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Visser   gitaar
Reinier Veldman   drums
Herman Bunskoeke   basgitaar
Joost Visser (1)   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1991   Bettie Serveert

Biografie De Artsen

Arnhemse gitaarband die na het uitbrengen van de door de pers bejubelde debuut-LP Conny Waves With A Shell in 1990 onverwacht uit elkaar gaat. Uit De Artsen komt uiteindelijk het internationaal succesvolle Bettie Serveert voort.

1989

De Artsen in 1989 De Artsen krijgen landelijke bekendheid met het aan het eind van het jaar verschijnende, schitterende debuut Conny Waves With A Shell, waarop invloeden van onder anderen Neil Young, The Feelies en The Fall te horen zijn in melodieuze, sterk repetitieve nummers. Tijdens de live-optredens is Carol van Dijk geluidsmixer en Berend Dubbe roadie.

Berend Dubbe Carol van Dijk

1990

Zanger Joost Visser stapt eind 1990 om onduidelijke redenen op. Out Of Sack, een rommelige verzameling primitief opgenomen outtakes, is de zwanenzang van De Artsen. Peter Visser en Herman Bunskoeke gaan samen met Carol van Dijk en Berend Dubbe verder als Bettie Serveert. Joost Visser maakt een solo-album en drummer Reinier Veldman duikt op in verschillende andere bandjes. In 1999 voegt hij zich tijdelijk weer bij Bettie Serveert. Drummer Reinier Veldman speelt vanaf 1993 enkele jaren in het trio John Adams Whipple: Hypnotic.

Bettie Serveert John Adams Whipple: Hypnotic Joost Visser (1)

Discografie De Artsen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Artsen

Audio/Video De Artsen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer