Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE THUISBAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Thuisband

Periode

1996 - heden

Genre

coverbands, Nederlandstalig, rock

De Thuisband

De Thuisband wordt opgericht in het Nijmeegse HBO trefcentrum (tegenwoordig Merlijn) door de geluidstechnici Jules Peters en Rob van Boeckel en DJ Joost Lutjenhuis. Samen met bassist Roel Venderbosch beginnen ze eens in de zes weken op de zondagavond op te treden met verschillende gasten en met divers repertoire. De ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rolf de Thouars   basgitaar
Rob van Boeckel   achtergrondzang, gitaar
Joost Lutjenhuis   drums
Jules Peeters   achtergrondzang, gitaar

Overige muzikanten

Cees Bastings   zang
Jeroen Kregting   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Bert Heerink   zang
Edward Rosier   zang
Roel Venderbosch   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1996   Bert Heerink

Biografie De Thuisband

De Thuisband wordt opgericht in het Nijmeegse HBO trefcentrum (tegenwoordig Merlijn) door de geluidstechnici Jules Peters en Rob van Boeckel en DJ Joost Lutjenhuis. Samen met bassist Roel Venderbosch beginnen ze eens in de zes weken op de zondagavond op te treden met verschillende gasten en met divers repertoire. De Nederpopavond met gasten Edward Rosier, Cees Bastings en Jeroen Kregting is zo'n succes dat de band ook buiten het trefcentrum gaat optreden. Rolf de Thouars neemt de bas over van Venderbosch. De Thuisband speelt in eerste instantie eigen repertoire, maar stapt over op covers. De band wordt regelmatig bijgestaan door bekende vocalisten, waaronder Bert Heerink, Marcel de Groot, Henk Westbroek, Peter Koelewijn en Manuëla Kemp.

Discografie De Thuisband

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Thuisband

Audio/Video De Thuisband

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer