Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DEARHUNTER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

singer-songwriter

Dearhunter

Dearhunter is singer/songwriter Derrick van Schie (alias Derrick Skyvan) uit Tilburg. Na het uiteenvallen van zijn band Wealthy Beggar in september 2005 werkt hij in zijn thuisstudio aan nieuw songmateriaal. Samen met drummer Koen Lieckens (Woodface, ex-K's Choice), gitarist Maarten van Damme (Rosemary's Sons, Stevie Ann) en de Schotse bassist ...
Volledige biografie...

Bezetting

Derrick van Schie   componist, producer, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Maarten van Damme   gitaar
Ewen Vernal   basgitaar
Koen Lieckens   drums, producer

Genoemd in de biografie van

2005   Rosemary's Sons
2008   Wealthy Beggar

Biografie Dearhunter

Dearhunter is singer/songwriter Derrick van Schie (alias Derrick Skyvan) uit Tilburg. Na het uiteenvallen van zijn band Wealthy Beggar in september 2005 werkt hij in zijn thuisstudio aan nieuw songmateriaal. Samen met drummer Koen Lieckens (Woodface, ex-K's Choice), gitarist Maarten van Damme (Rosemary's Sons, Stevie Ann) en de Schotse bassist Ewen Vernal (Capercaillie, ex-Deacon Blue) neemt hij in februari 2007 een demo op en doet hij in hetzelfde jaar twee optredens in 013, waaronder een voorprogramma voor Moke. Het debuutalbum The Sun Came Out (2008) is opgenomen in augustus en september 2007, voor het grootste gedeelte in de Jet Studio te Brussel. De muziek op de plaat laat invloeden horen uit Amerikaanse muziek uit de jaren zestig en zeventig gecombineerd met Britse harmonieën en melodieën.

Discografie Dearhunter

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dearhunter

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer