Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DEHELEBOEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Deheleboel in 2001

Periode

1993 - 2001

Genre

dialectpop, Nederlandstalig

Deheleboel

Deheleboel is een formatie die voornamelijk Groningstalige- en Nederlandstalige (lichte) popmuziek ten gehore brengt. De band treedt tussen 1993 en 2001 veelvuldig op, voornamelijk in de provincie Groningen. Het debuutalbum Riep Veur Opnoame verschijnt in 1997. Liedjes van de band zijn vaak te horen op Radio Noord, enkele ook op ...
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin de Vries   componist, tekstschrijver, zang
Jan Dokter (2)   drums
Rik ter Horst   basgitaar
Geert Wierth   gitaar
Gerard Smid   piano, toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2007   Swamp

Biografie Deheleboel

Deheleboel is een formatie die voornamelijk Groningstalige- en Nederlandstalige (lichte) popmuziek ten gehore brengt. De band treedt tussen 1993 en 2001 veelvuldig op, voornamelijk in de provincie Groningen. Het debuutalbum Riep Veur Opnoame verschijnt in 1997. Liedjes van de band zijn vaak te horen op Radio Noord, enkele ook op de landelijke radio. Na de uitgave van de singel Fantasie (2001) en ondanks airplay in de zomer van 2001 bij Radio Tour De France op Radio 1, houdt de band het voor gezien. Erwin de Vries gaat solo verder.

Discografie Deheleboel

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Deheleboel

Audio/Video Deheleboel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer