Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dial

Periode

2005 - heden

Genre

alternative, progressieve rock

Dial

Dial is een alternatieve Nederlands/Zweedse band met Liselotte Hegt en Rommert van der Meer uit Cirrha Niva en de Zweed Kristoffer Gildenlöw (ex-Pain Of Salvation). In de zomer van 2006 neemt Dial in de Dead Soul Temple-studio te Oostenrijk het debuutalbum Synchronized op. Producer Devon Graves neemt in één nummer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Liselotte Hegt   basgitaar, toetsinstrumenten, zang
Kristoffer Gildenlöw   basgitaar, cello, contrabas, gitaar, toetsinstrumenten, zang
Rommert van der Meer   gitaar

Overige muzikanten

Chris Jonker   toetsinstrumenten
Dirk Bruinenberg   drums

Genoemd in de biografie van

2005   Cirrha Niva

Biografie Dial

Dial is een alternatieve Nederlands/Zweedse band met Liselotte Hegt en Rommert van der Meer uit Cirrha Niva en de Zweed Kristoffer Gildenlöw (ex-Pain Of Salvation). In de zomer van 2006 neemt Dial in de Dead Soul Temple-studio te Oostenrijk het debuutalbum Synchronized op. Producer Devon Graves neemt in één nummer ook de vocalen voor zijn rekening. Het eerste optreden van Dial is in april 2007 tijdens het festival Headway om P60 te Amstelveen. Synchronized verschijnt in voorjaar 2007 bij het Amerikaanse Prog Rock Records.

Discografie Dial

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dial

Audio/Video Dial

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer