Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIJSSELDONK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dijsseldonk in 2010

Periode

2004 - heden

Genre

Nederlandstalig, singer-songwriter

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Dysseldonk

Dijsseldonk

Dijsseldonk is de band rondom zanger, gitarist en songschrijver Eric van Dijsseldonk (ex-Smalltown Romeos). Na zijn Engelstalige solodebuut 33 1/3 (2004) bevat zijn tweede album Bijna Lente (2006) pakkende popliedjes in het Nederlands. De in het dialect gezongen single Eindhoven groeit uit tot een radiohit in Brabant. De cd In ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eric van Dijsseldonk   gitaar, zang
Arwen Linnemann   basgitaar
Jeroen Goossens   drums

Overige muzikanten

Harmen de Bresser   basgitaar
Nicky Hustinx   drums
Ruud van den Boogaard   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2004   Smalltown Romeos
2007   Ricky Koole

Biografie Dijsseldonk

Dijsseldonk is de band rondom zanger, gitarist en songschrijver Eric van Dijsseldonk (ex-Smalltown Romeos). Na zijn Engelstalige solodebuut 33 1/3 (2004) bevat zijn tweede album Bijna Lente (2006) pakkende popliedjes in het Nederlands. De in het dialect gezongen single Eindhoven groeit uit tot een radiohit in Brabant. De cd In Mijn Eigen Koninkrijk (april 2010) is een verzameling rootsy popsongs in het Nederlands. Hij speelt de liedjes vanaf 2010 live met zijn band De Luxe, bestaand uit gitarist Marcel de Groot, bassist Arwen Linnemann (ex-Nits) en drummer JJ Goossens (JW Roy).

Discografie Dijsseldonk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dijsseldonk

Audio/Video Dijsseldonk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer