Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DOPE D.O.D.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dope D.O.D.  in 2011

Periode

2007 - heden

Genre

dubstep, hiphop, pop/rock

Online

Officiƫle website

Dope D.O.D.

Dope D.O.D. is een Engelstalig hiphop/dubsteptrio uit Groningen met een ruig geluid en een ruige uitstraling. Hun eerste album Fountain Of Death komt in 2008 uit via internet en gaat vergezeld van video's bij de nummers Double Jeopardy en Insane. De crew wordt ondersteund door een team (Walker Pachler, Andres ...
Volledige biografie...

Bezetting

Skits Vicious   rap, tekstschrijver
Jay Reaper   rap, tekstschrijver
Dopey Rotten   rap, tekstschrijver
Peter Chimunja Songolo   elektronica, producer

Biografie Dope D.O.D.

Dope D.O.D. is een Engelstalig hiphop/dubsteptrio uit Groningen met een ruig geluid en een ruige uitstraling. Hun eerste album Fountain Of Death komt in 2008 uit via internet en gaat vergezeld van video's bij de nummers Double Jeopardy en Insane. De crew wordt ondersteund door een team (Walker Pachler, Andres Fouche, Anton van der Linden and Ruben van der Linden) dat de muziek visualiseert door middel van fotografie, video en schilderijen. Dope D.O.D. behaalt in 2009 de derde plaats tijdens in de finale van de Grote Prijs Van Nederland in Paradiso. De videoclip bij het nummer What Happened, afkomstig van het album Branded, is in de loop van 2011 4,4 miljoen maal bekeken op YouTube en wekt de interesse van onder meer de Amerikaanse bands Limp Bizkit en Korn. Zij nodigen het trio uit voor hun tournees in respectievelijk Europa (onder meer Heineken Music Hallop 7 juli 2011) en de Verenigde Staten (november 2011). In 2012 volgt een eigen tournee langs het Nederlandse club- en festivalcircuit. Na het optreden in augustus 2012 op Lowlands tekent de band een contract met Rough Trade Distribution. Rough Trade brengt het album Branded alsnog uit via de reguliere kanalen. In de zomer tekent Dope D.O.D ook bij het Amerikaanse label Duck Down Music waar eind 2013 het tweede album verschijnt. What Happened is dan inmiddels bijna acht miljoen keer bekeken op YouTube. De groep wint in januari 2013 in Groningen The European Border Breakers Award (EBBA), een prijs die wordt toegekend aan de artiest die met een debuutalbum het best heeft gescoord buiten de landsgrenzen. De single Rocket (2013) is een productie van stadsgenoten Noisia onder de naam Nightwatch. Op het volgende album Da Roach (april 2013) staan ook producties van Chu Beats (de producer van Groninger Mulu), Peter Songolo (broer van Jay Reaper), vaste DJ Dr. Diggles, Maztek en Bong-Ra.

Discografie Dope D.O.D.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dope D.O.D.

Audio/Video Dope D.O.D.

Video Dope D.O.D.

Dope D.O.D. - What happen...
Dope D.O.D. - What happened (Official Video)
Dope D.O.D. - Rocket (Off...
Dope D.O.D. - Rocket (Official Video)
Dope D.O.D. - Gatekeepers...
Dope D.O.D. - Gatekeepers (Official Video)
Dope D.O.D. - Everybody I...
Dope D.O.D. - Everybody Is Insane (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dope D.O.D. - Rocket (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer