Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DUTCH~DIVAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

amusementsmuziek

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

Dutch Divas

Dutch~Divas

Dutch~Divas start als een samenwerking van drie voormalige deelneemsters aan het Eurovisie Songfestival: Marga Bult, Maggie MacNeal en Sandra Reemer. Hun cd Dutch~Divas wordt in november 2001 met veel glitter en glamour in de Amsterdamse dicotheek de IT gepresenteerd. De eerste single Work That Body wordt geen hit. In juli ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marga Bult   zang
Sjoukje Smit-van 't Spijker   zang

Overige muzikanten

Sandra Reemer   zang
Frans Smit   drums
Justine Pelmelay   zang

Genoemd in de biografie van

2000   Babe
2000   Brainbox
2000   Maggie MacNeal
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dutch~Divas

Dutch~Divas start als een samenwerking van drie voormalige deelneemsters aan het Eurovisie Songfestival: Marga Bult, Maggie MacNeal en Sandra Reemer. Hun cd Dutch~Divas wordt in november 2001 met veel glitter en glamour in de Amsterdamse dicotheek de IT gepresenteerd. De eerste single Work That Body wordt geen hit. In juli 2002 krijgt de tweede single From New York To LA een bescheiden hitnotering in de Mega Top 100. Dutch~Divas is een veel gevraagde act op bedrijfsfeesten en evenementen. In mei 2002 wordt de groep voor hun bijdrage aan de homogemeenschap in Nederland onderscheiden met de Gouden Driehoek. In maart 2005 neemt Justine Pelmelay de fakkel van Sandra Reemer over. In februari 2006 stopt Pelmelay met Dutch~Divas om meer tijd voor haar gezin te kunnen nemen. Vanaf 2007 vormen Marga Bult en Maggie MacNeal de harde kern van Dutch~Divas en treden zij op met de musical In The Mood.

Discografie Dutch~Divas

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dutch~Divas

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer