Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELECTRIC TEAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - 1975

Genre

rock

Electric Tear

Electric Tear is de band van de gebroeders Den Tex. Ook Gerard Groothuys en Jaap van der Sluis zijn van de partij. Overige leden zijn Jaap van Beusekom (gitaar) en Jerry Jeltema (gitaar). Groothuys vertrekt en wordt opgevolgd door Harry Heeren. Another Roadside Attraction is een 'unplugged' afsplitsing Electric Tear, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gerard Groothuys   drums
Kees Maat   accordeon, toetsinstrumenten
Jelle Jeltema   gitaar
Emile den Tex   zang
Jaap van Beusekom   dobro, pedalsteel
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Harry Heeren   drums
John Schuursma   gitaar
Jaap van der Sluijs   basgitaar
Cor Slotema   drums

Genoemd in de biografie van

1970   Max Teawhistle
1973   Emile den Tex
1974   JP den Tex
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Electric Tear

Electric Tear is de band van de gebroeders Den Tex. Ook Gerard Groothuys en Jaap van der Sluis zijn van de partij. Overige leden zijn Jaap van Beusekom (gitaar) en Jerry Jeltema (gitaar). Groothuys vertrekt en wordt opgevolgd door Harry Heeren. Another Roadside Attraction is een 'unplugged' afsplitsing Electric Tear, zonder Jan Piet den Tex, maar met Emile Den Tex (zang), Kees Maat (accordeon, toetsen) en Jaap van der Sluis (bas) aangevuld met John Schuursma (gitaar). De groep speelt veel voor de radio en wordt door Rick Zaal het huisorkest van de VPRO genoemd. Another Roadside Attraction is enkele jaren ook het huisorkest van Het Literair café De Engelbewaarder.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Electric Tear

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer