Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EMIL LANDMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - heden

Genre

gitaar, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Emil Landman

Singer-songwriter uit Amsterdam die na zijn studie aan de Herman Brood Academie opvalt met zijn debuut-EP. Hij haalt zijn inspiratie uit reizen en vertaalt zijn avonturen in folk-achtige liedjes.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Biografie Emil Landman

Singer-songwriter uit Amsterdam die na zijn studie aan de Herman Brood Academie opvalt met zijn debuut-EP. Hij haalt zijn inspiratie uit reizen en vertaalt zijn avonturen in folk-achtige liedjes.

2012

Landman studeert af aan de Herman Brood Academie.

2013

Met producer Martijn Groeneveld werkt Landman aan zijn EP 'A bargain between beggars'. Ze krijgen daarbij hulp van de Amerikaanse singer-songwriter Larry D. Brown (Grey Reverend), die voor een optreden in Nederland is. In een huisje van Center Parks wordt aan de nummers van Landman geschaafd. De EP wordt opgepikt door de media en Landman wordt onder meer gevraagd om te spelen in 'De wereld draait door'.

2014 - 2015

De singer-songwriter staat in het voorprogramma van Blaudzun en verzorgt de aftershow bij het concert van Passenger. In oktober verschijnt zijn debuutalbum. Hij wordt die maand uitgeroepen tot 'Serious Talent' door radiozender 3FM. Voor het album 'Colours and their things' doet hij inspiratie op in Amerika. De verhalen die hij opdoet in o.a. Nashville, New Orleans, Memphis en Chicago vertaalt hij in nieuwe folk-achtige liedjes. Begin 2015 staat Landman op Noorderslag in Groningen en later dat jaar wordt hij genomineerd voor een Edison.

2016

Ter inspiratie voor zijn nieuwe album maakt Landman een reis van negen weken langs onder andere Duitsland, Rusland, Mongolië, China, Zuid-Korea, Japan, de Verenigde Staten, Portugal en Frankrijk. Ter plekke neemt hij nieuw materiaal op dat hij later uitwerkt met zijn vaste producer Martijn Groeneveld. 'An unexpected view' verschijnt eind oktober.

Martijn Groeneveld

Discografie Emil Landman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Emil Landman

Audio/Video Emil Landman

Video Emil Landman

Emil Landman - A Bargain ...
Emil Landman - A Bargain Between Beggars "A White Room Session"
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Emil Landman - A Bargain Between Beggars "A White Room Session"

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer