Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIC & HIS BURDEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Eric & his Burden

Periode

1984 - 1997

Genre

rock

Pseudoniemen

The Burden

Eric & his Burden

Eric & His Burden is een band rondom zanger/gitarist Erik Brusse met in de bezetting onder meer gitarist/toetsenist/producer Michiel Jansen en drummer Martin Zee (Tambourine). Hun debuutalbum Now You're Talking verschijnt in 1991 bij het Haagse label VAN. De single Jolly Coppers (On Parade) is een cover van Randy Newman.
Volledige biografie...

Bezetting

Marc De Ruiter   basgitaar
Ruben Stern   cello, toetsinstrumenten, zang
Martin Zee   drums, zang
Michiel Jansen   gitaar, toetsinstrumenten
Erik Brusse   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1975   Michiel Jansen
1987   Tambourine

Biografie Eric & his Burden

Eric & His Burden is een band rondom zanger/gitarist Erik Brusse met in de bezetting onder meer gitarist/toetsenist/producer Michiel Jansen en drummer Martin Zee (Tambourine). Hun debuutalbum Now You're Talking verschijnt in 1991 bij het Haagse label VAN. De single Jolly Coppers (On Parade) is een cover van Randy Newman. In 1996 brengen Brusse en Jansen onder de naam The Burden het album Fragile Bars uit. Bassist Marc de Ruiter levert op die plaat een van de gastbijdragen.

Discografie Eric & his Burden

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eric & his Burden

Audio/Video Eric & his Burden

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer