Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BOBBIE EN DE REST ERNST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ernst, Bobbie En De Rest in 2010

Periode

1987 - heden

Genre

kinderpop, Nederlandstalig

Online

Officiƫle website

Ernst, Bobbie En De Rest

Ernst en Bobbie (Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende) beginnen in het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag. Het kinderpopduo maakt daar kinderliedjes en programma's voor de kinderen en leggen de basis voor het programma Ernst, Bobbie En De Rest. De twee zijn enkele jaren medeverantwoordelijk voor de programma-aankoop ...
Volledige biografie...

Bezetting

Erik van Trommel   zang
Gert-Jan van den Ende   zang

Genoemd in de biografie van

2005   Haro Slok

Biografie Ernst, Bobbie En De Rest

Ernst en Bobbie (Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende) beginnen in het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag. Het kinderpopduo maakt daar kinderliedjes en programma's voor de kinderen en leggen de basis voor het programma Ernst, Bobbie En De Rest. De twee zijn enkele jaren medeverantwoordelijk voor de programma-aankoop van KinderNet en treden ondertussen op met hun theaterprogramma. Uit de theatershows komt de televisieserie Ernst, Bobbie En De Rest, Avonturen In De Dierentuin voort. Vanaf oktober 2002 zijn Ernst en Bobbie te zien op de kinderzender FoxKids en daarna op Jetix. De succesvolle serie levert wekelijks gemiddeld 500.000 kijkers op tussen de 3 en de 12 jaar en mondt uit in de bioscoopfilms Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix (2006) en Ernst, Bobbie En Het Geheim Van De Monta Rossa (2010) geregisseerd door Pieter Walther Boer. Ernst, Bobbie En De Rest is verantwoordelijk voor o.a. meer dan 17 dvd's, 15 cd's en 8 muziekcassettes en een grote hoeveelheid merchandising.

Discografie Ernst, Bobbie En De Rest

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ernst, Bobbie En De Rest

Audio/Video Ernst, Bobbie En De Rest

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer