Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERWIN DE VRIES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1971 - heden

Genre

componist, dialectpop, gitaar, Nederlandstalig, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

Erwin de Vries

Erwin de Vries is een zanger, tekstschrijver, componist en gitarist uit Groningen. Zijn liedjes zijn afwisselend komisch en serieus en soms autobiografisch. Tussen 1993 en 2001 is hij de voorman van de Groningstalige formatie Deheleboel. Hij schrijft daarna liedjes voor anderen en voor zichzelf. Zijn eerste soloalbum Wie! verschijnt in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Bruno Brands   piano
Christof Bauwens   gitaar
André Van Der Werf   basgitaar
Harrie Groenewold   drums
Jeroen Bos (2)   gitaar

Genoemd in de biografie van

2007   Swamp

Biografie Erwin de Vries

Erwin de Vries is een zanger, tekstschrijver, componist en gitarist uit Groningen. Zijn liedjes zijn afwisselend komisch en serieus en soms autobiografisch. Tussen 1993 en 2001 is hij de voorman van de Groningstalige formatie Deheleboel. Hij schrijft daarna liedjes voor anderen en voor zichzelf. Zijn eerste soloalbum Wie! verschijnt in september 2003, gevolgd door Aigenhaimer in 2006. Van het tweede album wordt het lied Maffiosa ook buiten de provinciegrenzen opgepikt. De Vries treedt op, solo, met zijn vaste begeleidingsband of begeleid door pianist Bruno Brands, maar soms ook met een harmonieorkest of symfonieorkest. De begeleidingsband bestaat naast Brands uit gitarist Christof Bauwens (o.a. Ralph de Jongh, VanderLinde, Tiedo), bassist André van der Werf (Swamp, B4), gitarist Jeroen Bos (Swamp) en drummer Harrie Groenewold (o.a. Hans van Lier). De eerste theatertournee van Erwin de Vries is in 2004 met de voorstelling Zoist! Hij doet in maart 2005 met het Noord Nederlands Orkest een tournee langs de drie noordelijke theaters en gaat in 2009 op theatertournee met het programma Dichter In Mie.

In bezetting van

Deheleboel   componist, tekstschrijver, zang

Discografie Erwin de Vries

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Erwin de Vries

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer