Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FAT TIME

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - heden

Genre

jazzrock

Fat Time

Fat Time is een hedendaags jazzrockkwartet met funky roots, opgericht door fretloze bassist Marten Schulp (ex-Drie Keer Belle & Het Beest). De overige bandleden zijn pianist Mike Roelofs (o.a. Mo'Jones), gitarist Allard Gosens (Henkus) en drummer Sjoerd Rutten (Searing Quartet). Fat Time is beïnvloed door o.a. John Scofield, Tribal Tech, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mike Roelofs   toetsinstrumenten
Sjoerd Rutten   drums, percussie
Allard Gosens   gitaar
Marten Schulp   basgitaar

Biografie Fat Time

Fat Time is een hedendaags jazzrockkwartet met funky roots, opgericht door fretloze bassist Marten Schulp (ex-Drie Keer Belle & Het Beest). De overige bandleden zijn pianist Mike Roelofs (o.a. Mo'Jones), gitarist Allard Gosens (Henkus) en drummer Sjoerd Rutten (Searing Quartet). Fat Time is beïnvloed door o.a. John Scofield, Tribal Tech, Weather Report, Chick Corea en het werk uit de jaren zeventig van Miles Davis. In 2004 staat Fat Time in de halve finale van de Dutch Jazz Competition en verschijnt het eerste, titelloze album.

Discografie Fat Time

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Fat Time

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer