Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLAIR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - heden

Genre

amusementsmuziek, coverbands, Nederlandstalig

Flair

Noordhollandse zesmansformatie, vooral actief als coverband. Scoort haar grootste hit met Oh Middernacht, een house-bewerking van het aloude Midnight Special.
Volledige biografie...

Bezetting

Leo Van Der Fluit   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Peter Smit   drums, zang
Jan de Lange   gitaar, zang
Kees Klaassen   gitaar, zang
Sandra van der Meer   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Marco Winnubst   gitaar, zang
Hester Van Der Vliet   zang
John Dekker   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1985   Mo
1995   Drukwerk
1995   Frank Pels
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Flair

Noordhollandse zesmansformatie, vooral actief als coverband. Scoort haar grootste hit met Oh Middernacht, een house-bewerking van het aloude Midnight Special.

1980

De coverband Flair wordt opgericht.

1993

Inhakend op de Unplugged-rage brengt de coverformatie Flair in eigen beheer het album Unplukt uit. De zestien covers (o.a. van de Golden Earring, Bon Jovi, Eagles, Crowded House) op de plaat zijn live en unplugged opgenomen. Van dit debuutalbum worden tweeduizend exemplaren verkocht.

1995

In juli verschijnt de single Oh Middernacht. Het liedje, een dance-uitvoering van de Drukwerk-hit Schijn 'n Lichtje Op Mij, komt op nummer 26 de Top 40 binnen en wordt een aardige hit. Het nummer verschijnt op diverse verzamel-cd's en wordt veelvuldig gedraaid in de bij Nederlanders populaire horeca-gelegenheden in diverse vakantielanden. Opvolger Kijk Uit (Voor Bertus) wordt vergezeld van een videoclip. De clip is binnen een week veertig keer op tv te zien. De groep gaat eigen nummers schrijven.

Drukwerk

1996

Er verschijnen diverse singles, waarvan de een het beter doet dan de andere. Flair staat op Koninginnedag op het Leidseplein in Amsterdam. Het optreden wordt bijgewoond door zestigduizend toeschouwers. Ook speelt de groep op het Museumplein voor honderdtwintigduizend mensen, ter gelegenheid van de huldiging van Ajax (na het behalen van de Wereldbeker).

1997

Het album De Koffers Gepakt verschijnt in juni. Daarop staan alle singles, aangevuld met bewerkte hits.

1998

De groep treedt veel op. Het brede repetoire (rock, dance, nederpop) wordt wekelijks aangevuld met een nieuwe hit, waardoor de playlist behoorlijk up-to-date is.

1999

Aan het begin van het jaar verschijnt de met r&b-invloeden doorspekte single Babe. De groep tekent een contract met platenmaatschappij Zomba. Halverwege oktober verschijnt een nieuwe single. In november beginnen de opnamen voor het derde album.

2000

De single Bomba wordt, dankzij airplay bij Radio 538 en Radio Nationaal aan het eind van het jaar een hit.

2001

In januari verschijnt de single A Si. De plaat is een grote hit in Europese dancings, kroegen en discotheken. De zomersingle van Flair heet Esta Si, Esta No. Aiko Aiko is hun eerste winter-single. Net als de twee eerdere singles dit jaar wordt Aiko Aiko verkozen tot Nationaal-schijf.

2002

Rond mei verschijnt de single That's The Way/Get Down waarop een danceuitvoering staat van de twee grootste hits van KC & The Sunshine Band. Eind december brengt Flair hun dertiende single Con Los Manos uit, een plaat die in de lijn ligt van de hit A Si. Beide singles worden uitgeroepen tot Nationaalschijf.

2003

De single Con Los Manos haalt de Top 30 Nationaal en blijkt zeer geliefd tijdens après-ski feestjes en carnaval. De single A Si uit 2001 wordt gesignaleerd in discotheken in Israël en Thailand. In het midden van het jaar komt een album uit met daarop alle singles vanaf Bomba (2000) aangevuld met eigen werk. Eind november komt de single Todas Las Noches, geschreven door het productieteam achter Flair en met gastbijdragen van o.a. The Jay Horns en percussionist Eddie Conard.

2004

De vijftiende single Kingston Town (februari) is een dansbare versie van een hit van UB40. Todas Las Noches komt in een Spaanse versie in de zomer uit in Spanje, gevolgd door de single Obladi Oblada opgenomen met DJ Maurice (van de Après Skihut). Flair begeleidt enkele seizoenen Alides Hidding (Time Bandits) en Ria Brieffies (Dolly Dots) tijden de 80's Flashback Theater Tour, een theatershow waarbij dance classics uit de jaren tachtig worden uitgevoerd.

Ria Brieffies Time Bandits

2005

De single Funny Funny is een coverversie van de hit van de Britse formatie The Sweet. De daaropvolgende single is de medley Wonderwall/Oh/I Love Rock & Roll.

2006

Het album Bombarie (Het Beste Van Flair), dat in februari uitkomt bij Berk Music, wordt voorafgegaan door de single Oh Middernacht in een remixversie van DJ Maurice.

2009 - 2010

De single Beautiful Sunday is een dansbare remake van de gelijknamige hit van Daniel Boone uit 1972. Eind 2010 verschijnt de Spaanstalige single Para No Verte Mas.

2011 - 2013

In deze periode bestaat de band uit zangeres Sandra van der Meer, toetsenist/gitarist Leo van der Fluit, gitarist Jan de Lange, zanger/gitarist Kees Klaassen, bassist Bob Roozendaal en drummer Peter Smit. Flair begeleidt in 2013 zangeressen Nance en Leonie Meijer tijden de 80's/90's Flashback Music Tour.

Nance

Discografie Flair

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Flair

Audio/Video Flair

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer