Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLYING FORTRESS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Flying Fortress

Periode

2005 - heden

Genre

grunge, metal, rock

Online

Officiële website

Flying Fortress

Flying Fortress is een band uit Den Bosch, geïnspireerd door rock uit de jaren zeventig en met invloeden uit postgrunge en stoner. Vernoemd naar de bijnaam van de Amerikaanse strategische bommenwerper B-17. Drummer Remco Cornelissen is afkomstig uit Incense. In januari 2006 wint Flying Fortress de Rock'n'Roll Battle in Extase ...
Volledige biografie...

Bezetting

Matthijs Snijders   gitaar, zang
Remco Cornelissen   drums
Maarten Jas   gitaar
Stijn Mertens   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2006   Astrosoniq

Biografie Flying Fortress

Flying Fortress is een band uit Den Bosch, geïnspireerd door rock uit de jaren zeventig en met invloeden uit postgrunge en stoner. Vernoemd naar de bijnaam van de Amerikaanse strategische bommenwerper B-17. Drummer Remco Cornelissen is afkomstig uit Incense. In januari 2006 wint Flying Fortress de Rock'n'Roll Battle in Extase te Tilburg en wint daarmee drie dagen studiotijd. In april van dat jaar starten de eerste opnamen voor het debuutalbum, in studio Villa Het Hof met producer Marcel van de Vondevoort (Astrosoniq) die ook meeschrijft aan de nummers. Mede door toedoen van een terugkerende klaplong bij zanger/gitarist Matthijs Snijders lopen de opnamen vertraging op. Dankzij coaching door Anneke van Giersbergen (The Gathering) weet Snijders zijn stem efficiënter te gebruiken. Tijdens een editie in mei 2007 van het festival Psychedelic Party te Eindhoven komen de muzikanten in contact met de band Sweet Assembler. Uit de vriendschap komt in maart 2008 het gezamenlijke splitalbum Man-Made Noise voort. Cornelissen drumt ook in Drive By Wire uit Deventer.

Discografie Flying Fortress

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Flying Fortress

Audio/Video Flying Fortress

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer