Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

G.W. SOK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

noise, punk, rock, vocalen, zang

Online

Officiële website

G.W. Sok

G.W. Sok (1957, echte naam Jos Kleij) is een Nederlandse zanger, bekend van zijn 30-jarige carriere als frontman van The Ex. G.W. Sok maakt als zanger zo'n 25 albums (cd/lp), 15 singles (7"/12") en 5 dvd's met The Ex. Sok verlaat The Ex in 2008 om zich te richten op ...
Volledige biografie...

Instrumenten

vocalen, zang

Biografie G.W. Sok

G.W. Sok (1957, echte naam Jos Kleij) is een Nederlandse zanger, bekend van zijn 30-jarige carriere als frontman van The Ex. G.W. Sok maakt als zanger zo'n 25 albums (cd/lp), 15 singles (7"/12") en 5 dvd's met The Ex. Sok verlaat The Ex in 2008 om zich te richten op zijn solo-carriere en samenwerkingen met andere muzikanten, deelname aan theaterprodukties en 'spoken word' performances. Naast de muziek is hij actief als schrijver en als grafisch designer.

In bezetting van

Beukorkest   zang
De Kift   vocalen
King Champion Sounds   tekstschrijver, zang
The Ex   zang
Zoikle   zang

1980 - 2008

G.W. Sok (1957, echte naam Jos Kleij) is een Nederlandse zanger, bekend van zijn 30-jarige carriere als frontman van The Ex. G.W. Sok maakt als zanger zo'n 25 albums (cd/lp), 15 singles (7"/12") en 5 dvd's met The Ex, zoals:

1980 - Disturbing domestic peace
1982 - History is what’s happening
1983 - Dignity of labour
1983 - Tumult
1984 - Blueprints for a blackout
1985 - Support the miners’ strike (+ zowiso, morzelpronk+nico, split lp)
1985 - Pokkeherrie
1987 - Too many cowboys
1988 - Hands up! you’re free
1988 - Aural guerrilla
1989 - Joggers & smoggers
1990 - Dead fish
1991 - Scrabbling at the lock (w/ tom cora)
1993 - And the weathermen shrug their shoulders (w/ tom cora)
1995 - Mudbird shivers
1995 - Instant (w/ guests)
1998 - Starters alternators
1999 - In the fishtank 5 (w/ tortoise)
2001 - Dizzy spells
2001 - Een rondje holland (as ex orkest)
2004 - Turn
2005 - Singles.period.
2004 - In the event > evenement n°19 (w/ anne-james chaton)
2006 - Moa anbessa (w/ getatchew mekuria & guests)

2008

Sok verlaat The Ex in 2008 om zich te richten op zijn solo-carriere en samenwerkingen met andere muzikanten, deelname aan theaterprodukties en 'spoken word' performances. Naast de muziek is hij actief als schrijver en als grafisch designer.

2009 - 2016

Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen entry hebben in de Encyclopedie:

2009 - G.W. Sok & Oli Heffernan - Detective Instinct #3 (7")
2009 - gast bij Chapi Chapo & Les Petit Musiques De Pluie - Chuchumuchu (cd)
2012 - Cannibales & Vahinés - N.O.W.H.E.R.E (cd)
2012 - gast bij Filiamotsa - Rosemary K's Diaries Volume 3 (split 10" w/ Trunks)
2012 - gast bij L'Etrangleuse - s.t. (cd/lp)
2012 - gast bij Gran Kino - 1989 (cd/lp)
2012 - gast bij Detective Instinct - The History Of Headaches/American Novels (2-lp)
2013 - gast bij Chapi Chapo & Les Petites Musiques De Pluie - Robotank-Z (cd)
2013 - gast bij Filiamotsa - Sentier De Roches (cd/lp)
2013 - gast bij Surplus 1980 - Arterial Ends Here (10")
2014 - Action Beat + G.W. Sok - A Remarkable Machine (2x10")
2014 - King Champion Sounds - Songs For The Golden Hour (cd/10")
2014 - Two Pin Din & G.W. Sok - Gifts, Milk And Things (2x7")
2014 - gast bij Detective Instinct - Black Floral (lp)
2015 - Cannibales & Vahinés - Mirror Man (7")
2015 - gast bij Gran Kino/Saravati - Ballades (cd)
2015 - gast bij Oromocto Diamond - Opononi (cd)
2015 - The Ex - Live At Bimhuis (1989-2015) (2cd)
2015 - Filiamotsa - Like It Is (cd/lp) OKTOBER
2015 - The And - The And (10") OKTOBER
2015 - The And - Straw/Town Of Stone (7")
2015 - Cannibales & Vahinés - Songs For A Free Body (cd/lp)
2016 - Listen to the painters

Compilaties:
1986 - IJsbrand Koudvuur op: Gramschap 50 (2-lp)
2009 - G.W. Sok & Oli Heffernan op: Free Sampler (cd)
2012 - gast bij Various Artists op: ECT At Christmas (cassette)
2012 - G.W. Sok & the 3talians op: Record Store Day 2012 C60 (cassette)
2012 - gast bij Year Of Birds op: Record Store Day 2012 C60 (cassette)
2013 - gast bij Various Artists op: Punk's Not Deaf (2-lp)

Variee:
2001 - The Ex - Beautiful Frenzy (documentaire, dvd)
2006 - The Ex - Building A Broken Moustrap (concert, dvd)
2007 - The Ex - 11 Ethio Punk Songs (reportage, dvd)
2008 - The Ex - The Convoy tour (reportage, dvd)

Bibliografie:
1997 - G.W. Sok - Ex-Rated (en, 102p.)
2000 - Goeroe Overflakkee - Van God Los (nl, 112p.)
2002 - IJsbrand Koudvuur i.o. - Beschuit met puistjes (nl, 48p.)
2002 - G.W. Sok - Into The Gravy (en, 32p.)
2008 - Kleij & Roest - Pantkrand 25 (nl, 104 p.)
2009 - G.W. Sok - Een klein zwartwit vechtbek manifest (nl, 12p.)
2011 - G.W. Sok - Livre Un: Le début d'une belle frénésie (en/fr, 76p.)
2011 - G.W. Sok - A Mix Of Bricks & Valentines (en, 384p.)

En verder:
2013 - artist-in-residence in Paris (Institut Français/Centre Récollets)
2014 - ansichtkaart/gedicht (Half Letter Press, Chicago USA)
2014 - art-performance project "Sew Up" (met Florence Garrabé and Marc Démereau)
2014 - voice-over film "Blootgeven" (Jan Kees Helms)
2014 - twee teksten voor het album "Rotorotor" (Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp)

Zanger bij/met:
1979-2008 - The Ex
1994-1996 - De Kift
2009-heden - Cannibales & Vahinés, Filiamotsa, Testa Di Cavallo, King Campion Sounds, The And, Gran Kino, Action Beat

Acteur bij/met:
2005 - A Clockwork Orange (d'Electrique, lokatie theater, 19x)
2007 - A Clockwork Orange (d'Electrique, landelijke toernee, 22x)
2009 - La Divina Commedia (Noord Nederlands Toneel, landelijke toernee, 56x)
2011 - The Eternal Option (SpOp, korte film, dvd)

Discografie G.W. Sok

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video G.W. Sok

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer