Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GINGERPIG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

bluesrock, funk, hardrock

Online

Facebook
Officiële website

Gingerpig

Gingerpig wordt eind 2008 opgericht door gitarist Boudewijn Bonebakker (Gorefest). Centraal in de band staat zijn Hammondorgel uit 1967, bespeeld door Jarno van Es (Mojo Trojka). Het kwartet wordt gecompleteerd door drummer Ries Doms (Hooghwater, Powervice, Hydromatics) en bassist Sytse Roelevink (Solan). Het repertoire leunt op bluesrock en klassieke hardrock ...
Volledige biografie...

Bezetting

Boudewijn Bonebakker   gitaar, zang
Sytse Roelevink   basgitaar
Maarten Poirters   drums

Overige muzikanten

Jarno van Es   toetsinstrumenten
Ries Doms   drums

Genoemd in de biografie van

2008   Gorefest

Biografie Gingerpig

Gingerpig wordt eind 2008 opgericht door gitarist Boudewijn Bonebakker (Gorefest). Centraal in de band staat zijn Hammondorgel uit 1967, bespeeld door Jarno van Es (Mojo Trojka). Het kwartet wordt gecompleteerd door drummer Ries Doms (Hooghwater, Powervice, Hydromatics) en bassist Sytse Roelevink (Solan). Het repertoire leunt op bluesrock en klassieke hardrock aangevuld met elementen uit seventies funk, soul, jazzrock en vroege symfonische rock. De eerste opnamen vinden in mei 2009 plaats tijdens livesessies in de Railroad Studios te Tilburg. Vanaf zomer 2010 is Maarten Poirters drummer in de band. Het debuutalbum The Ways Of The Gingerpig verschijnt eind april 2011 bij Suburban Records. Na het vertrek van toetsenist Jarno van Es gaat Gingerpig als trio verder. Het tweede album Hidden From View is meer hardrockgeörienteerd. De cd wordt op 7 april 2013 ten doop gehouden in Mezz te Breda. In het kader van Cortonville Presents doet Gingerpig in november en december 2013 een reeks optredens met de bands Black Bottle Riot en Tenement Kids.

Discografie Gingerpig

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gingerpig

Audio/Video Gingerpig

Video Gingerpig

Gingerpig - Run
Gingerpig - Run
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Gingerpig - Run

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer