Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GIRLS WALK BY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Girls Walk By

Periode

1977 - 1982

Genre

pubrock

Girls Walk By

Limburgse pubrock groep die haar amateurstatus weet te ontstijgen en naar een eigen, aanstekelijke rhythm & blues-achtige stijl toegroeit. Wereldberoemd in Limburg, maar vooral de broedplaats van de singer/songwriter Gé Reinders.
Volledige biografie...

Bezetting

Funs Douma   gitaar, saxofoon, zang
Harry Creemers   gitaar
Henk Smeets   drums, zang
Julien Van Loo   gitaar, zang
Theo De Grood   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1973   Gé Reinders

Biografie Girls Walk By

Limburgse pubrock groep die haar amateurstatus weet te ontstijgen en naar een eigen, aanstekelijke rhythm & blues-achtige stijl toegroeit. Wereldberoemd in Limburg, maar vooral de broedplaats van de singer/songwriter Gé Reinders.

1977

In augustus wordt Girls Walk By opgericht te Roermond door Gé Reinders en Henk Smeets. Beiden zijn afkomstig uit Zimmermann, een groep gemodelleerd naar de Britse pubrockers Brinsley Schwarz. Aanvankelijk spelen ze covers van hun grootste voorbeelden, zoals Van Morrison, The Band, Little Feat, Bob Marley en Bruce Springsteen. Al snel wordt het accent verlegt naar eigen composities, voornamelijk afkomstig van Reinders en Julien van Loo.

1978

Ze trekken de aandacht door onder meer een Tilburgs optreden in het voorprogramma van Nick Lowe en Dave Edmunds, een groepenpresentatie van Muziekkrant OOR en een optreden tijdens het Jazz Bilzen Festival, waar ze zowel de pers- als de jury-prijs in de wacht sleen. Hun eerste opnamen verschijnen op de verzamelplaat Southern Harvest, een goed verkopende staalkaart van nieuw Limburgs talent. Een van die nummers, Tonight's The Night wordt hun visitekaartje en groeit uit tot een onverbiddelijke Limbo-klassieker.

1979

Girls Walk By De groep wordt versterkt met Funs Douma (ex-Philosopher Stone) en speelt op Pinkpop en wederom op Jazz Bilzen. Debuutplaat As Soon As We Are In Tune wordt geproduceerd door Erwin Musper en Pierre Beckers, beiden afkomstig uit de Zuidlimburgse groep Partner. De single Tonight's The Night verschijnt tevens op een speciaal voor de Midem platenbeurs samengestelde Conamus-plaat.

Partner

1982

Ondanks de opmerkelijke kwaliteit van het tijdens hun laatste optreden opgenomen Last Walk, slaagt de groep er niet in om nationale faam te vergaren. Wel heeft Girls Walk By een katalyserende werking op de popscene van Roermond, dat zelfs de bijnaam 'Het Liverpool van Limburg' verwerft.

1985

Gé Reinders doet weer van zich spreken via de Regionale Omroep Zuid, waar hij voor het programma Radio Muskiet maandelijks een nummer componeert en opneemt over een bepaald thema. Daarop groeit hij uit tot een belangwekkend singer/songwriter, die zich ontpopt als chroniqeur van het Limburgse leven.

1990

In augustus verschijnt de fraaie live-CD Kicking Mules van The Copycat Trap, het energieke rocktrio rond Julien van de Loo.

Discografie Girls Walk By

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Girls Walk By

Audio/Video Girls Walk By

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer