Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GONNIE BAARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

21-11-1947 - 22-02-2000

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Gonnie Baars

Vroilijke tienerzangeres uit Amsterdam die in de jaren zestig een bekende mediapersoonlijkheid is en een hit scoort met Alle Leuke Jongens Willen Vrijen. De titel Dol Op Pop Maar Ook Op Hoempapa vat de muzikale koers aardig samen.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1970   Ronnie Tober

Biografie Gonnie Baars

Vroilijke tienerzangeres uit Amsterdam die in de jaren zestig een bekende mediapersoonlijkheid is en een hit scoort met Alle Leuke Jongens Willen Vrijen. De titel Dol Op Pop Maar Ook Op Hoempapa vat de muzikale koers aardig samen.

1962

Gonnie Baars (Amsterdam, 21 november 1947) groeit op in een muzikaal gezin. Haar vader Aart Baars is een bekend pianist-entertainer. Haar neef Kees is in de jaren zeventig en tachtig een bekend muziekjournalist en radiopresentator. Gonnie begint op haar veertiende met het maken van platen.

1963

Voor de KRO presenteert Gonnie het radioprogramma Tienerclub. Daarmee is ze Nederlands jongste dj.

1964

Gonnie presenteert Coda, ook voor de KRO. Andere radioprogramma's volgen.

1965

Na diverse Nederlandstalige singles probeert ze het in het Engels. Hitsucces blijft echter uit.

1967

Ze gaat terug naar de Nederlandse taal en scoort uiteindelijk met Alle Leuke Jongens Willen Vrijen.

1968

De hit krijgt een bescheiden vervolg met Jij Bent Een Halve Gare. Met het lied Ik Wil Van Alles bereikt ze de vierde plaats van het Nationaal Songfestival.

1969

Gonnie treedt regelmatig op in de tv-shows van De Mounties en Henk Elsink.

1971

Ze ruikt voor het laatst aan de tipparade met Weet Je Wat Ik Wil.

1972

Een kortstondig samenwerkingsverband met Ronnie Tober zorgt voor enige publiciteit. Haar oude platenmaatschappij Artone reageert alert met het uitbrengen van een verzamelelpee. Gonnie maakt nog diverse singles voor verschillende platenmaatrschappijen, maar zonder veel succes. In 1976 geeft ze er de brui aan.

Ronnie Tober

1979

Een comeback met het album Gonnie gaat grotendeels onopgemerkt voorbij. De zangeres trekt zich terug en houdt haar carrière voor gezien.

2000

Gonnie Baars overlijdt op 22 februari aan een hartstilstand.

Discografie Gonnie Baars

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gonnie Baars

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer