Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HAN DUNK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bladmuziek van Als Op Capri De Rozentuinen Bloeien (Bron: Muziekschatten)

Periode

12-10-1909 - 1996

Genre

amusementsmuziek, arrangeur, componist, Gouden Harp, tekstschrijver

Han Dunk

Han Dunk is een dirigent en componist, zijn bijnaam is Mister Melody. In de jaren veertig is hij verantwoordelijk voor veel populaire Nederlandstalige liedjes.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, tekstschrijver

Biografie Han Dunk

Han Dunk is een dirigent en componist, zijn bijnaam is Mister Melody. In de jaren veertig is hij verantwoordelijk voor veel populaire Nederlandstalige liedjes.

1909 - 1996

Han Dunk begint in zijn hbs -tijd met het vertalen van populaire Engelse liedjes naar het Nederlands. In 1943 doet hij auditie bij de AVRO en start zijn muzikale carrière. Met Pat Miller & The Rhythm Boys reist hij door Europa. Hij is de componist van populaire liedjes uit de Nederlandse lichte muziek zoals Als Op Capri De Rozentuinen Bloeien (Sanny Day van De Millers) en Zonnig Madeira (Eddy Christiani). De componist krijgt de bijnaam Mister Melody en gaat werken bij de uitgeverij Phonogram. In 1975 krijgt hij de Gouden Harp voor zijn oeuvre. In 1977 bij zijn pensionering ontvangt hij van zijn werkgever Phonogram de Gouden Tulp.

Eddy Christiani Millers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Han Dunk

Audio/Video Han Dunk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer