Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HAN UIL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Han Uil in 2010

Periode

08-08-1976 - heden

Genre

gitaar, singer-songwriter, zang

Online

Officiƫle website

Han Uil

Han Uil (Groningen, 8 augustus 1976) is singer/songwriter en frontman van de progressieve rockbands Antares (2000-2005) en Seven Day Hunt (sinds 2006). Hij maakt platen met de groepen Vertical Reality (1996), The Lounge (1999) en The Frigus Project (2000) en brengt twee akoestische soloalbums uit onder de naam Purple Shadow, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Biografie Han Uil

Han Uil (Groningen, 8 augustus 1976) is singer/songwriter en frontman van de progressieve rockbands Antares (2000-2005) en Seven Day Hunt (sinds 2006). Hij maakt platen met de groepen Vertical Reality (1996), The Lounge (1999) en The Frigus Project (2000) en brengt twee akoestische soloalbums uit onder de naam Purple Shadow, opgenomen op een oude viersporenrecorder. Het eerste album onder zijn eigen naam is Alone (2006). Tijdens de afronding van het album File This Dream van Seven Day Hunt begint Han Uil te schrijven aan het album Dark In Light (2010) met daarop een combinatie van (progressieve) rock, blues en singer/songwriterliedjes. De cd bevat gastbijdragen van Seven Day Hunt-leden Aldo Adema, Jaap Mulder en Carola Magermans.

In bezetting van

Seven Day Hunt   zang

Discografie Han Uil

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Han Uil

Audio/Video Han Uil

Video Han Uil

album preview: Han Uil - ...
album preview: Han Uil - Dark in Light
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
album preview: Han Uil - Dark in Light

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer