Pop / Rock Dance Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HEINEKEN MUSIC HALL

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Online

website

Pseudoniemen

HMH

Heineken Music Hall

De Heineken Music Hall bestaat sinds 2001 en is de eerste grote zaal in Nederland die speciaal is ontworpen voor live popmuziek. De zaal is eigendom van Live Nation, een Amerikaans concern dat zich richt op live entertainment. Met een capaciteit van 5.500 plaatsen is de zaal geschikt voor grotere ...
Volledige biografie...

Biografie Heineken Music Hall

De Heineken Music Hall bestaat sinds 2001 en is de eerste grote zaal in Nederland die speciaal is ontworpen voor live popmuziek. De zaal is eigendom van Live Nation, een Amerikaans concern dat zich richt op live entertainment. Met een capaciteit van 5.500 plaatsen is de zaal geschikt voor grotere concerten.

2001

In de jaren negentig maakt de gemeente Amsterdam veel werk van het gebied langs de metrolijn bij de Bijlmermeer. De komst van de Amsterdam ArenA is een goede gelegenheid om bij het station Bijlmer een groot amusementscentrum te laten verrijzen. De Heineken Music Hall (HMH) maakt er deel vanuit, evenals een bioscoop en een theater. Winkels en de meubelboulevard Villa ArenA maken het plaatje compleet. In 2001 opent de HMH zijn deuren.

2002 - 2011

De HMH claimt de beste akoestiek van Europa te hebben. Dat komt door speciale panelen die ervoor zorgen dat er minder galm ontstaat en het directe geluid veel beter hoorbaar is. De HMH is al een paar keer genomineerd voor de felbegeerde Pollstar Award voor de beste internationale concertlocatie. Vooral middelgrote acts die te groot zijn voor de Melkweg of Paradiso, maar te klein voor Ahoy, treden er op. De HMH weet fans van verschillende genres aan zich te binden door breed te programmeren. Naast popconcerten worden er ook dance-evenementen georganiseerd, zoals Qountdown en andere events van Q-Dance. Ook zijn er veel televisieopnamen voor muziekprogramma's van de Publieke Omroep. Te denken valt aan de concerten rond de Top2000 of aan themaconcerten zoals 50 jaar Nederpop (2008).

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Heineken Music Hall

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer